Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.

I3 ventures, l'empresa que difamava jugadors del Barça, feia campanya contra la independència

Van utilitzar les xarxes com a arma contra el procés

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
Les piulades contra el procés independentista es van realitzar entre el 2014 i el 2015 | Redacció

El Barça podria no ser l'únic client important d'I3 Ventures a Catalunya. Després l'escàndol pels suposats pagaments del club per difamar els jugadors a les xarxes, noves informacions, publicades pel diari 'El País', vinculen a l'empresa amb una campanya a Twitter contra el procés independentista.

Sense confirmar qui estaria darrere, aquest mitjà assegura haver tingut accés a 922 comptes, 299 els quals continuarien en actiu, que haurien utilitzat, entre d'altres, l'etiqueta #vullsaber  el 28 d'octubre de 2014, per qüestionar una possible independència. Alguns dels missatges publicats serien: «Quin problema resoldrà la independència a Catalunya» o «Vull saber si seré estranger al meu país». 

El diari madrileny assegura que l'origen d'aquests comptes falsos estarien vinculats una de les empreses de Nicestream, matriu d'I3 Ventures. Sota el nom d''Operació Nemesis, haurien fet prop de 246.000  tuits  per atacar el sobiranisme. Destaquen que el compte més repiulat i més mencionat va ser el de Societat Civil Catalana.  

Més de 800 perfils de tota mena

Al llarg del 2014 i el 2015 van potenciar etiquetes com  #arasommajoria, #hartosdeMas, #prouproces o #circ9N aconseguir en més d'una ocasió ser trending topic. Feien ús d'uns 500 comptes en castellà i 335 en català, teòricament de catalans de llocs com Tortosa o Salt però que un cop fet una anàlisi informàtica tenien el seu origen en països com l'Argentina

Els impulsors de la campanya no van escatimar en detalls per donar credibilitat als comptes. Amb un ampli catàleg de noms propis (Nicolau Gramunt, Abril Angresola o Dani Berenguer), la majoria d'elles, sobretot les que escrivien en castellà, compartir els seus gustos futbolístics  (Barça, Reial Madrid, Sevilla...) o a quin partit polític votaven (PP, UPyD o Ciutadans). 

També et pot interessar...