El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, acceptaria ser ministre si considera que està «en disposició de ser útil pel país». Així ho ha afirmat en una entrevista a La Xarxa aquest divendres, 22 de gener, on ha afegit que no li correspon a ell la decisió, sinó al president espanyol, Pedro Sánchez.
Iceta, possible ministre en els propers dies?
El nom d'Iceta pren força per a encapçalar el ministeri de Política Territorial, cartera que ara ocupa Carolina Darias, que podria substituir Salvador Illa al capdavant de Sanitat —quan el candidat del PSC a les eleccions dimiteixi per fer campanya. 'A priori', i si no es produeixen més canvis dels previstos, Salvador Illa deixaria el govern espanyol durant la setmana vinent, atès que divendres, dia 29 de gener, comença la campanya electoral per als comicis autonòmics.
S'espera, doncs, que si no hi ha cap més canvi de plans, Pedro Sánchez pugui dur a terme llavors la primera remodelació del seu executiu, que tot just ha complert un any de legislatura. La 'recol·locació' de la ministra Carolina Darias a Sanitat sona amb molta força, i Iceta podria ser el seu relleu a la cartera de Política Territorial. Caldrà veure, però, si el president estatal aprofita per fer alguna altra substitució en el seu govern. El que sembla assegurat és que no hi haurà cap variació entre els cinc ministres d'Unides Podem a l'executiu —Iglesias, Montero, Díaz, Garzón i Castells.
Aragonès ataca el PSC i Iceta respon amb claredat
Iceta també ha negat que el partit estigui al darrere dels recursos al TSJC contra el decret electoral del Govern que suspenia el 14-F. Tot, després que el vicepresident del Govern amb funcions de president i candidat d'ERC a la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat al TSJC que decideixi ràpid sobre la data de les eleccions, tenint en compte que s'ha donat fins al 8 de febrer per prendre una decisió definitiva.
En una entrevista a 'Els Matins de TV3', Aragonès ha apuntat que si no ho fa, se sospitarà que hi ha una «operació d'estat» en la què el PSC «assenyala» i «uns altres fan la feina». Aragonès també ha explicat que a principis d'any, en el marc de les restriccions que van entrar en vigor el 7 de gener, va parlar amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li va demanar ajudes directes per als sectors afectats i que el teletreball sigui obligatori.