Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Augmenten els contagis a les escoles catalanes: 10 centres, completament tancats

S'han registrat 4.849 positius als centres educatius en els darrers deu dies
Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona
S'han registrat 4.849 positius als centres educatius en els darrers deu dies | ACN

Els grups escolars confinats per Covid-19 són 2.689, 174 més que en el darrer balanç, segons les dades del Departament d'Educació. Representen el 3,73% del total. Hi ha 64.807 persones confinades, 3.660 més que en el darrer balanç: 61.547 alumnes (+3.456), 3.064 docents i personal d'administració i serveis (+181) i 196 de personal extern (+23).

Els positius acumulats són 42.264, 715 més que en el balanç anterior. Es registren 4.849 positius als centres educatius els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha deu, els mateixos que en el darrer balanç, al Barcelonès (1), el Bages (1), el Solsonès (1) l'Alt Empordà (1), l'Alt Camp (1), el Vallès Occidental (2), El Maresme (1), l'Urgell (1), i la Vall d'Aran (1). 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Els 10 centres educatius catalans tancats per Covid-19

Els deu centres tancats són el Centre d'Educació Especial Guru a Barcelona; l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques a Castellfollit del Boix (Bages); la Llar d'Infants de Camallera a Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà); la Llar d'infants El Cucut d'Ullastrell (Vallès Occidental); la llar d'infants privada Little Ducky de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); l'Escola Espígol – Zer Riu Ondara de Tornabous (Urgell); l'Escola Sant Martí - ZER Val d'Aran, l'Escola Bressol Municipal Marinada a Cabrera de Mar (Maresme), la llar d'infants Els Piteuets a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) i l'Escola Els Til·lers – ZER El Francolí a La Masó (Alt Camp).

Denuncien l'anul·ació del Programa Blanc Escolar

Per altra banda, en relació amb les escoles, el sindicat USTEC-STEs denuncia l'anul·lació del Programa Blanc Escolar per part del Departament d'Educació. L'activitat havia de començar el 19 de gener i tenia l'autorització de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat i, al cap de poques hores, de començar els centres van rebre la comunicació d'Educació que no autoritzava l'activitat.

USTEC-STEs ha afirmat en un comunicat que comencen a «estar tips de tants canvis de parer, de tanta improvisació i de ser testimonis que els responsables de la gestió no sàpiguen per on caminen». El sindicat ha argumentat que, un cop més, «es torna a obviar les característiques pròpies de cada comarca, lluny de Barcelona». 

USTEC-STEs es pregunta si «realment Educació pensa que aquesta activitat és més perillosa que estar-se a l'aula, assegut amb les finestres obertes».Per al sindicat, als beneficis de les raons pedagògiques de cara a l'alumnat, en una situació de crisi econòmica com la que estan vivint les comarques que viuen del turisme, aquesta activitat «és una pilota d'oxigen» per aquelles escoles d'esquí que veuen en aquesta activitat «una mica de llum», especialment per als seus treballadors.USTEC-STEs considera «lògic» que, si a l'aula hi ha 25, 27 i fins a 30 alumnes, tots junts, en un espai tancat, a la neu portaran també l'anorac posat i la mascareta, però «estaran a l'aire lliure, respectant els grups bombolla i podran mantenir les distàncies».Pel que fa al transport, els alumnes ja «van barrejats quan van dels diferents municipis al centre» i «sembla que això no suposa cap problema ni perill», assenyalen des del sindicat. Les escoles dels municipis pirinencs estan totes a prop de les diferents estacions de la comarca i això implica que no cal cap pernoctació, afegeixen.