El primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Iceta demana a Aragonès «preparar bé» les eleccions del 14-F davant la pandèmia i s'ofereix a col·laborar

El PSC també ha preguntat al vicepresident pels dispositius de preparació dels comicis

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, «preparar bé» els dispositius de les eleccions catalanes previstes el 14 de febrer per tal de garantir el desenvolupament segur de la jornada davant la pandèmia de la Covid-19, i s'ha ofert a col·laborar «en benefici d’un desenvolupament segur de la jornada electoral». Ho ha comunicat en una carta que ha enviat aquest divendres al vicepresident, en la qual li ha demanat informació sobre les recomanacions del Procicat per a la preparació i realització de les pròximes eleccions al Parlament.

En la seva missiva, Iceta ha recordat que en el ple del Parlament del 21 d'octubre ja va alertar de la necessitat de preparar adequadament els dispositius electorals per a garantir que el conjunt de la ciutadania pugui exercir el dret a vot «amb les obligades precaucions sanitàries». La carta del líder del PSC arriba després que la passada setmana la portaveu del Govern, Meritxell Budó, no descartés un ajornament dels comicis a conseqüència de la pandèmia. Tot i això, Budó va afirmar que el Govern en funcions treballa per celebrar-les en aquesta data i garantir el dret a vot de tota la ciutadania.

El PSC explora aliances amb Units, Lliures i la Lliga de cara al 14-F

El socialistes catalans han iniciat converses per tal d'explorar possibles col·laboracions amb la Lliga Democràtica i Lliures de cara als comicis del 14-F. Així mateix, també abordarà amb Units per Avançar si reedita el pacte per anar junts a les eleccions, com ja van fer el 2017. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha explicat que estan «oberts a col·laborar» amb altres forces polítiques i que, més enllà de coalicions, estan disposats a «reunir al voltant del PSC totes les forces catalanistes que volen un canvi a Catalunya». Amb tot, no ha concretat amb quina fórmula es podria fer.

En aquest sentit, Miquel Iceta ha advertit que aquesta voluntat «d'eixamplar» l'espai «no pot desdibuixar el projecte» del PSC. Així mateix, ha insistit que demanaran el vot «pel programa del PSC i el candidat del PSC». «No hi ha risc de confusió», ha dit.