Pla general d'alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura.

Salut tanca quatre noves escoles a Catalunya pel Covid-19

Així, són cinc les escoles tancades per culpa de la pandèmia

Les escoles catalanes comptabilitzen aquest divendres, 6 de novembre, 2.588 grups estables confinats —un 3,59% del total— i cinc centres tancats per brots de coronavirus, segons ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat en una actualització de dades a partir del buidatge que cada centre introdueix en l'aplicació 'Traçacovid'.

Les noves escoles tancades

A la Llar d'Infants d'Ordis a l'Alt Empordà, que es va afegir a la llista de grups escolars tancats, se li sumen avui la Llar d'Infants L'Oreneta de Bolvir (Cerdanya), l'escola bressol El Petit Arc de Sant Martí a Terrassa (Vallès Occidental), l'Escola Antoni Balmanyà (Barcelona) i l'Escola Sant Salvador a Godall (Montsià). Aquestes representen el 0,1% del total de centres de Catalunya.

Avui, paral·lelament, han tornat a obrir l'escola 1 d'Abril de La Palma d'Ebre, l'escola El Tallat de Sant Martí de Riucorb, així com l'Escola Maldanell de Maldà, que estaven tancades des de dimecres.

Ahir, després de tres dies seguits de ratxa de descens, els grups confinats per un positiu de Covid van incrementar en 172, assolint la xifra de 2.990, que, tal com s'informa avui, han descendit aquest divendres en 402. Ahir, a més, els grups confinats, perquè es va registrar un augment, suposaven el 4,15% del total de confinaments, que avui és del 3,59. 

Nou personal sanitari present a les escoles

Paral·lelament, la Conselleria d'Educació de la Generalitat ha assegurat ara que hi haurà sanitaris presents en els centres escolars quan els alumnes i professors es prenguin automostres per a fer proves PCR. En declaracions als mitjans després d'una visita a l'Institut La Garrotxa d'Olot (Girona), el conseller Josep Bargalló ha afirmat aquest divendres que aquest personal «vigilarà i vetllarà perquè la prova es faci correctament».

El titular d'Educació ha asseverat: «Sempre hem valorat que ha d'haver-hi personal sanitari» en les preses d'automostres, ja que seran els encarregats de traslladar-les al centre sanitari per a la seva anàlisi. Bargalló ha admès que «potser va haver-hi precipitació a l'hora d'explicar» la mesura, que ha provocat rebuig de sindicats de professors i associacions de famílies, crítics amb la idea que els docents haguessin d'assumir responsabilitats sanitàries.