icv

ICV indemnitzarà la seva plantilla amb el mínim establert en l'Estatut de Treballadors

Indemnitzarà 16 treballadors amb 20 dies per any treballat

ICV indemnitzarà 16 treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb 20 dies per any treballat i un topall de 12 mesos. Es tracta de la indemnització mínima establerta per l'Estatut de Treballadors per a acomiadaments objectius, com en el cas de la formació. ICV està en concurs de creditors des de dissabte, una mesura presa per la «insolvència» econòmica.

Insolvència econòmica

Segons informa 'Ara', es tracta d'una mesura que van mantenir les reformes laborals de Zapatero l'any 2010 i de Rajoy l'any 2012, dues reformes laborals  amb les quals ICV es va mostrar molt crítica. La justificació de la formació és que «fa un reconeixement de deute» de les parts de salaris que no s'havien pagat quan els treballadors van acceptar una baixada de sou perquè la situació del partit era molt complicada, i que no té «solvència econòmica».

L'acord amb els treballadors es va tancar dijous passat, i afirmen que va ser llavors quan es van pactar els acomiadaments amb els treballadors. Des de CCOO expliquen que fa anys que la formació arrossega problemes econòmics. «Amb els diferents cicles electorals no han millorat els resultats i, per tant, tampoc la situació econòmica», asseguren.

Un deute de 10 milions d'euros

Els ecosocialistes van aprovar presentar l'ERO i un concurs de creditors en el consell nacional de dissabte, un cop comprova que el partit podria començar a ser insolvent a curt termini. El grup va cap a la seva dissolució definitiva amb un deute de gairebé 10 milions d'euros.

El coordinador nacional d'ICV, David Cid, en declaracions als mitjans de comunicació va explicar que la situació econòmica del partit fa pensar en la possibilitat que es pugui entrar en una situació de degradació, i que considera que la gestió del partit ha estat «honesta».

Els ecosocialistes ja estan integrats com a membres dels comuns, a diferència d'Unió, l'últim partit que es va dissoldre per qüestions econòmiques i que s'ha acabat disgregant en diferents formacions. Tot i això, la marca Iniciativa, desapareixerà permanentment.

També et pot interessar...