Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.

L'advertència que ha llençat Illa: «Correm el risc que se'ns escapi de les mans»

El candidat del PSC critica «la tebior» d'algunes forces polítiques que només ajuda a «enquistar» els disturbis

El cap de llista del PSC, Salvador Illa, ha demanat finalitzar amb «l'escalada de violència» dels aldarulls a Barcelona. «Això s'ha d'acabar, correm el risc que se'ns escapi de les mans si no s'actua amb la deguda contundència», ha afirmat Illa aquest diumenge des del centre de la capital catalana. De fet, el candidat del PSC s'ha mostrat crític amb «la tebior» d'algunes forces polítiques en la condemna dels actes vandàlics, sense citar directament ni ERC ni Junts. «Això no només no ajuda a acabar amb els disturbis sinó que els enquista. I ja no parlo dels que convoquen aquests actes», ha alertat Illa, que igualment ha volgut mostrar el seu suport «explícit i sense matisos» als cossos policials de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana.

«Vull agrair un cop més la seva professionalitat en una nova nit de violència gratuïta i injustificada als carrers de Barcelona i d'altres ciutats catalanes», ha continuat el cap de llista del PSC. Finalment, Illa ha avançat que s'ha posat en contacte amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el tinent d'alcaldia de Seguretat a Barcelona, Albert Batlle, per mostrar-los «el suport de la nostra formació i posar-nos a la seva disposició».

Units per Avançar: «No es pot emparar la violència des de la política»

El partit Units per Avançar —integrat dins el PSC— s'ha sumat a les condemnes dels actes de violència a Barcelona i arreu de Catalunya. «Res no justifica —ni tan sols la llibertat d'expressió i de manifestació— els actes vandàlics i els saquejos i destrosses de comerços, hotels, restaurants i entitats bancàries a la capital de Catalunya i en altres indrets», ha constatat la formació liderada per Ramon Espadaler. «No es pot emparar la violència des de la política, ja que comporta el risc que aquesta llavor perillosa germini en la societat», han alertat des d'Units per Avançar, que igualment ha volgut mostrar el seu suport als sectors econòmics afectats pels disturbis.

«També el nostre reconeixement al cos de Mossos d'Esquadra, a la Guàrdia Urbana i a totes les policies locals, així com a tots els serveis i funcionaris que fan possible que l'endemà es restableixi la normalitat després de greus aldarulls», ha afegit la formació, que finalment ha subratllat la seva gran preocupació pel «salt qualitatiu» dels episodis de violència, amb l'assalt de la comissaria dels Mossos a Vic de la setmana passada i l'atac amb còctel molotov d'una furgoneta de la Urbana a les Rambles de Barcelona.