Illa rebutja, per ara, aplicar el confinament domiciliari a Espanya

El ministre de Sanitat reconeix, però, que «les xifres són molt preocupants»

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa a Moncloa després del Consell de Ministres
Illa descarta aplicar un nou confinament domiciliari a Espanya | Catalunya Diari

Important anunci de Sanitat aquest matí de dissabte. «No contemplem confinament domiciliari», així de rotund s'ha mostrat el ministre espanyol Salvador Illa en la roda de premsa del departament avui, 16 de gener. Illa ha matisat, però, que «les xifres són molt preocupants». «Tenim el coneixement, l'experiència, sabem com doblegar aquesta nova corba».

A més, el ministre ha indicat que el govern dotarà Espanya d'un marc «comú que ha funcionat i funciona» en aquelles regions que tinguin indicadors similars i que, per tant, requereixin mesures similars. «Aquesta tercera onada la doblegarem a través de la cogovernança i l'estat d'alarma, totes dues coses funcionen», afegeix.

Illa assegura que «el govern sempre estarà d'acord amb qualsevol mesura per a frenar la pandèmia, però la limitació de la mobilitat ha de fer sempre amb totes les garanties. Si cal articular noves mesures, les valorarem, però cal aplicar-les sempre amb totes les garanties i respectant els drets fonamentals. No contemplem confinament domiciliari», ha apuntat, paral·lelament, el ministre.

Quatre comunitats demanen el confinament total

Ja són quatre les comunitats autònomes les quals han demanat el confinament al govern de Sánchez. Es tracten de Castella i Lleó, Astúries, Múrcia i Andalusia. La preocupant situació que estan registrant en els seus territoris en aquests últims dies estan portant als governs autonòmics a reflexionar sobre si cal endurir les mesures que ja tenen establertes. 

A banda d'això, les UCI espanyoles estan començant a registrar dades límit. Segons ha anunciat Salvador Illa durant la seva compareixença, les Unitats de Cures Intensives estan fregant el 30% de la seva ocupació. A més, hi ha un total d'uns 20.000 hospitalitzats a causa del coronavirus, una xifra que només es va arribar a registrar en els dies més durs de la segona onada de Covid.


Comentaris

envia el comentari