Una operària treballant amb el material protector creat per dos catalans amb mascareta i roba blanca

La residència de Solsona registra ja 16 morts pel brot de coronavirus

A partir de dilluns vinent tots els usuaris ja hauran finalitzat la quarantena

El brot de Covid-19 a la residència de gent gran de Solsona ja suma 16 defuncions. Segons informa l'Hospital Pere Màrtir Colomés, aquest divendres han mort dues residents que havien ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Actualment la residència acull 52 persones i manté contacte amb la vintena de residents que han estat traslladats —16 a Igualada, 2 al sociosanitari del Solsonès i 2 més al seu domicili —. 

A partir de dilluns vinent, 21 de gener, totes les persones que viuen a la residència de gent gran hauran finalitzat la quarantena, de manera que el centre podrà reestructurar de nou els espais i plantejar el retorn dels usuaris sense símptomes a les seves habitacions.

Incorporació de nou personal per la baixa del 57% de la plantilla

La residència de Solsona ha incorporat en els darrers dies diversos professionals per fer front a les 42 baixes per Covid-19 que s'han produït en les dues últimes setmanes al centre. En total, el 57% de la plantilla s'ha infectat. Des de l'inici del brot, han entrat a treballar 16 professionals nous. 

Segons informen, la complexitat de la gestió del brot «s'ha aguditzat aquest cap de setmana amb la detecció de nous casos positius entre la plantilla». Tot i això, el centre explica en un comunicat que el trasllat de 20 usuaris — 16 a una residència d'Igualada, 2 al Centre Sanitari del Solsonès i 2 a casa — ha permès «reorganitzar les tasques». Aquest dilluns es repeteixen les proves PCR als primers treballadors contagiats.

El brot de Covid-19 a la residència de Solsona afecta 63 residents i 42 professionals — el 57% de la plantilla —. Fins al passat divendres, 15 de gener, s'han confirmat un total de 16 defuncions a conseqüència d'aquest brot.

Agraïment a la comprensió de les famílies

La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés agraeix a través d'un comunicat la comprensió de les famílies «en la difícil decisió de traslladar els usuaris no positius, principalment per protegir-los», i subratlla que s'hi està «en contacte permanent per fer-ne el seguiment».

Quant a l'evolució epidemiològica al conjunt de la ciutat i la comarca, en aquests moments, l'índex del risc de rebrot a la capital comarcal se situa a 1.145 punts, i la taxa de reproducció és d'1,51.