YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Illa assegura que el 70% dels espanyols estaran vacunats abans de l'estiu

El ministre explica que la vacunació a Espanya ha «adquirit velocitat de creuer»

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa a Moncloa després del Consell de Ministres
El ministre expica que la vacunació a Espanya ha «adquirit velocitat de creuer» | ACN

Ens trobem en plena tercera onada. Ja fa mesos que la ciutadania coneixíem que arribaria aquest moment, ja que nombrosos experts avisaven de l'arribada de la tercera onada després de les festes de Nadal. 

A banda, una de les millors notícies que es va conèixer a finals d'any va ser l'arribada de la tan esperada vacuna. El dia 27 de desembre es començava a vacunar arreu d'Europa, i un petit sospir de tranquil·litat començava a aflorar en les persones. 

Ara, unes setmanes després, Salvador Illa ha assegurat que el ritme de vacunació a l'Estat espanyol és l'«òptim». En la compareixença que ha fet aquest matí de dissabte, el ministre de Sanitat ha assegurat que «a l'estiu, el 70% dels espanyols estaran vacunats». 

«Som el novè país en vacunació. Hem adquirit velocitat de creuer. L'objectiu és aconseguir que d'aquí a l'estiu un 70% dels ciutadans espanyols hagin rebut la dosi per a estar immunitzats, i ho aconseguirem», assegurava Illa. 

A més, ha assegurat que l'objectiu a curt termini és que hi hagi més vacunats que contagiats: «En els pròxims mesos, l'objectiu és que hi hagi més vacunats que contagiats al nostre país. Ho aconseguirem. Els pròxims passos a donar són fixar i comunicar els següents grups de població diana».

Problemes amb l'arribada de dosis de la vacuna Pfizer

A banda d'això, també ha anunciat que aquesta setmana arribaran al voltant d'un 56% de les dosis que Espanya ha adquirit de l'empresa Pfizer. Això és a causa d'un problema i ajustaments de la companyia, la qual està produint també a Bèlgica per poder tenir més dosis. 

Però la gran preocupació ara se centra en totes aquelles persones que aquesta setmana haurien de rebre la segona dosi de Pfizer. «Totes les persones que van rebre la primera dosi d'aquesta vacuna i que aquesta setmana els hi correspon la segona, la rebran», ha assegurat el ministre. 

Conveni amb Andorra per subministrar vacunes

Per acabar, Illa també ha explicat en la compareixença que el Ministeri de Sanitat està acabant d'enllestir uns convenis per tal de subministrar vacunes al Principat d'Andorra. «Esperem que durant la setmana que ve puguem concloure els documents jurídics que ens permetin facilitar-los dosis».


Comentaris

envia el comentari