Illa es mostra preocupat pel brot del Segrià i no descarta el confinament domiciliari

El nombre de casos positius s'eleva dia rere dia

Diverses persones passejant amb mascareta per Lleida el 5 de juliol de 2020
Salvador Illa explica que a hores d'ara no està previst aplicar un nou estat d'alarma | ACN

El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha reconegut preocupació pel brot del Segrià, el que més preocupa a l'Estat juntament amb el de Lugo, i no ha descartat que calgui el confinament domiciliari. «En funció de com evolucionin les coses, tal com ha dit la consellera, no es pot descartar res», ha indicat a Catalunya Ràdio, tot recordant que aquesta serà una decisió de la Generalitat.

Sobre aquesta qüestió, la consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar el passat dilluns que ara per ara, el «confinament domiciliari» no sembla necessari. Per una altra banda, va indicar que no es pot descarar l'ampliació dels catorze dies de confinament decretats a la comarca del Segrià.

Qui si s'ha mostrat a favor d'aquesta mesura és el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de BarcelonaAntoni Trilla. El doctor creu que el confinament domiciliari «podria ser una de les alternatives a considerar» al Segrià si la incidència no baixa, però va afegir que encara «s'ha de donar un cert marge» per veure com evolucionen els casos i les hospitalitzacions.

 

No està previst aplicar un nou estat d'alarma

Des de l'11 de maig hi ha hagut a l'Estat 118 brots, dels quals 67 estan actius. Illa creu que no ha faltat control en la mobilitat dels temporers, i que en aquesta qüestió s'han aplicat una sèrie de protocols «adequadament». Sobre els brots de l'Aragó, ha indicat que l'evolució és positiva i que la situació està en vies de control.

El ministre assegura que no té dades que facin preveure haver d'aplicar de nou l'estat d'alarma, però ha afegit que mai es pot descartar si hi hagués transmissió comunitària sostinguda que afectés més d'una comunitat i no hi haguera cap altra forma de controlar-la. «El que és essencial ara és detectar ràpidament i actuar sense contemplacions», ha remarcat.

Sobre l'obligació de portar mascareta sempre que aprovarà el Govern, Illa ha remarcat que no li sembla malament que es reforci el que ja preveu el decret de l'executiu espanyol. Segons el ministre, la mascareta ja és obligatòria a tot l'Estat. També ha aprofitat per defensar l'aplicació de la compra recentralitzada durant l'estat d'alarma per les condicions del mercat internacional, i ha lamentat algunes crítiques que arriben des de Catalunya en aquest sentit, «perquè qui les fa sap que no són certes».


Comentaris

envia el comentari