Soraya Sáenz de Santamaría, en un congreso del PP (21/07/2018).

La fotografia que aclareix l'estat de salut de Soraya Sáenz de Santamaria

La patologia de Sáenz de Santamaría encara és força desconeguda pel públic

L'última fotografia publicada de Soraya Sáenz de Santamaría ens ha donat algunes pistes sobre el seu estat de salut actual.

La política que havia estat vicepresidenta del Govern durant el mandat de Mariano Rajoy fa mesos que és rumor entre els ciutadans. Suposadament, ha patit una desconeguda malaltia, però no se sap què té. 

Segons han informat alguns mitjans de comunicació, com 'Informalia', es tracta d'una patologia bastant greu del pàncrees que hauria requerit una complicada intervenció quirúrgica. A més, també s'hauria sotmès a un tractament invasiu i dur que, fins i tot, la va mantenir allunyada de la seva activitat professional.

No obstant això, per petició de la mateixa Sáenz de Santamaría, els detalls sobre la malaltia no van transcendir als mitjans.

La malaltia de Soraya Sáenz de Santamaría que ha desfermat els rumors

Els diaris tradicionals van optar per no donar informació i mantenir-se al marge. Així, han volgut salvaguardar la intimitat de l'afectada.

Una decisió gairebé unànime que es va veure irrompuda dràsticament fa tan sols una setmana, quan Soraya va tornar a protagonitzar titulars després que un periodista conegut anunciés la seva mort.

«Soraya Sáenz de Santamaría ha mort», escrivia el periodista veterà Antonio Casado al seu compte oficial de Twitter.

Tanmateix, la suposada «exclusiva» de la mort de Soraya es tractava d'una notícia falsa divulgada a conseqüència d'un error periodístic.

«És la manca de rigor el que m'ha fet pecar. Incompliment, una regla d'or del periodisme. No tinc excusa», indicava el comunicador al seu compte de Twitter.

El mateix Antonio Casado va ser l'encarregat de rectificar la informació que hauria ofert i explicar els motius que el van portar a fiar-se de la notícia. A més, va aprofitar per demanar disculpes públicament per no contrastar les seves fonts.

«L'exvicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, afortunadament està recuperada. El servidor és un ximple que ha ficat la pota fiant-se d'un company. Perdó, perdó, encara que no ho mereixi. He transgredit una norma bàsica del periodisme, ho reconec i demano disculpes», escrivia reconeixent el seu gran error.

La fotografia que aclareix l'actual estat de salut de Soraya Sáenz de Santamaría

Tot i rectificar la informació en menys d'una hora, les xarxes van treure fum ràpidament. La notícia falsa va córrer com la pólvora i la preocupació pel veritable estat de salut de Soraya va desencadenar una allau de dubtes entre els usuaris.

Afortunadament, en aquell mateix moment, es va publicar una fotografia de l'exvicepresidenta del Govern que ha servit per aclarir el misteri que envolta el seu estat de salut.

Concretament, es tracta d'una imatge en la qual Sáenz de Santamaría apareix molt feliç i radiant durant un dinar amb altres excompanys del Govern.

El mateix Mariano Rajoy i l'exministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, van ser alguns dels comensals convidats a la reunió d'antics membres del Govern. Una cita simbòlica que es va celebrar al restaurant El Paraiguas de Madrid.

Soraya Sáenz de Santamaría i Mariano Rajoy
Soraya Sáenz de Santamaría es va reunir amb Mariano Rajoy. | cedida

Arran d'aquesta fotografia, alguns mitjans de comunicació han volgut fer èmfasi de la suposada recuperació de Soraya.

Després de passar per quiròfan, l'exvicepresidenta ja hauria consolidat la seva recuperació i hauria reprès la rutina diària. A més, hauria gaudit d'unes agradables i merescudes vacances a Galícia, on va poder desconnectar després d'un període de molta preocupació i incertesa.

A més, a 'Esdiario' han assenyalat que Soraya ja s'ha incorporat al seu lloc de treball al bufet Cuatrocasas. Un senyal que indica que ja ha passat el mal tràngol de la seva malaltia i està amb més ganes i il·lusió que mai per reprendre la vida normal.