L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, celebrant un acte religiós quan encara exercia les seves funcions

L'Església creu que l'exbisbe de Solsona ha estat posseït pel diable

Volen que se sotmeti a un exorcisme

El cas de Xavier Novell i el seu adeu a l'Església continua portant cua. El passat 23 d'agost, el controvertit i polèmic exbisbe de Solsona decidia deixar el seu càrrec «per motius personals». En els darrers dies, s'ha sabut quins serien aquests motius personals: hauria començat una relació sentimental amb una dona divorciada, que es dedica a escriure relats eròtics i satànics. 

Com no podia ser d'una altra manera, la combinació de tots aquests elements l'han convertit en un cas mediàtic. Un cas que, lluny de tancar-se, continua generant titulars. L'últim que ha posat llenya al foc de la polèmica ha estat la mateixa Església. I és que, segons publica l'ABC, el bisbat de Solsona s'ha pronunciat al respecte amb unes declaracions sorprenents. 

Segons el bisbat de Solsona, Xavier Novell està posseït pel dimoni i s'hauria de sotmetre a un exorcisme. «No és un cas de celibat, sinó d'infestació» diu l'ABC citant fonts eclesiàstiques. Per l'Església, es tracta d'un assumpte «molt greu» que afecta un Xavier Novell que descriuen com «desequilibrat».

Com a solució, proposen que l'exbisbe se sotmeti a una sessió d'exorcisme. De fet, les fonts eclesiàstiques que fa referència l'ABC expliquen que fins i tot el Papa Francesc li hauria demanat a Novell «en dues ocasions que s'exorcitzi». A més, també sospiten que, si Novell s'ha negat a practicar aquestes sessions és «perquè sap que alguna cosa amaga, i per l'efecte del maligne que ja el domina, vol continua amagant-ho». 

Així doncs, segons l'ABC, des del bisbat de Solsona insistiran en la necessitat que Novell faci aquest exorcisme. Tot i això, no saben si rebran el suport de la Santa Seu. En aquest sentit, una de les fonts que ha parlat per l'esmentat diari ha afirmat que «es pot no creure en Déu i no passa res perquè Déu sempre perdona. Però amb això del diable, compte, que és molt seriós».

Un bisbe envoltat de polèmica

Xavier Novell ha caracteritzat diversos episodis controvertits en els últims anys. L'exbisbe de Solsona ha aparegut en múltiples ocasions als mitjans de comunicació per fer declaracions polèmiques en contra de l'avortament o a favor del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. Ara bé, la principal polèmica que sempre l'ha perseguit és el seu posicionament respecte a l'homosexualitat.

I és que Novell sempre s'ha mostrat com un ferm defensor de les teràpies de conversió. De fet, alguns dels seus estrets col·laboradors afirma que «els problemes de personalitat del bisbe han anat 'in crescendo' en els últims anys a causa de la seva participació i promoció de les teràpies de conversió gai en diversos punts d'Espanya».