La imatge més comentada de l'inici de la Loteria de Nadal 2020: mai vist abans

Els escollits per al sorteig només es podien treure la màscara per cantar els números i els premis

Imatge del sorteig de la Loteria de Nadal 2020
Els escollits per al sorteig només es podien treure la màscara per cantar els números i els premis | Catalunya Diari

En un any atípic, fins i tot la Loteria de Nadal s'ha realitzat en condicions poc comunes per als encarregats de brindar sort a les cases dels espanyols. Els nens de San Ildefonso han desfilat per un Teatre Real de Madrid buit, mancat de la calor humana que sol acompanyar les butaques plenes d'il·lusió, i esperant tenir una mica de sort.

En aquesta ocasió els més joves de l'escola madrilenya han vist minvada la seva participació en la festivitat, ja que s'ha reduït de manera notòria la quantia de col·legials. A més, s'han sotmès a una prova d'antígens, per confirmar que efectivament no estan afectats per coronavirus.

Tot i el nou protocol que ocupa als encarregats de brindar sort a les cases de tota Espanya en una situació fora del comú, les directrius han estat estudiades per experts en la matèria. L'entitat organitzadora de l'esdeveniment així ho va fer saber a mesura que s'acostava la data de celebració per eliminar tota mena de dubtes respecta com es faria.

Sense mascareta només per cantar

Sens dubte l'acció que més ha sorprès els televidents és el punt d'èxtasi per molt pocs i de momentània il·lusió per a molts altres. Els nens de San Ildefonso només s'han pogut treure la mascareta per cantar els premis i els seus corresponents números. Mentre ho feien, han mantingut en tot moment una distància de seguretat d'almenys dos metres, per assegurar les mesures sanitàries establertes.

En el moment que la taula s'omple i surten els números premiats, els joves tornaven a col·locar-se les màscares i cedien el seu lloc als següents.

Els més petits no són els únics que han vist alterada la seva activitat durant el sorteig. Aquells membres de la Societat Estatal d'Apostes i Loteries de l'Estat (SELAE) que es trobaven de forma presencial per validar l'autenticitat de la prova comptaven amb una mampara de seguretat, a banda de també dur mascareta.

La taula presidencial tampoc es deslliura de les mesures preventives, i en aquesta ocasió seran quatre les persones presents, en lloc dels cinc que l'ocupaven tots els anys. Si bé aquest tipus de mesures no són determinants en el desenvolupament de l'esdeveniment, si suposen un canvi protocol·lari com mai s'havia presenciat en una festivitat que té més de 200 anys d'història.

Un pla sense fissures

Teatre Real, la Residència de San Ildefonso, així com Loteries i Apostes de l'Estat han treballat en l'adequació d'un pla que no comprometés la salut de la capital amb la finalitat d'assegurar el benestar de nens i nenes.

Només membres dels mitjans de comunicació — que han vist reduïda la seva presència en un 50% — i tècnics que fan possible la retransmissió de l'esdeveniment han estat els afortunats d'acompanyar la sort. El protocol ha deixat fora les habituals disfresses, aquells que arribaven amb les hores de son justes o els que no havien acabat d'anar a dormir.

Una altra de les accions que ha variat respecte a altres anys és el procés d'higienització de les taules quan finalitza cadascuna de les taules. Membres de l'equip de neteja s'acosten als escriptoris sobre els quals ruixen gel hidroalcohòlic, per tal de desinfectar la zona i garantir la seguretat de tots els presents.

Sens dubte aquest sorteig no serà recordat per ser el més comú dels que han celebrat, però mentre que s'aconsegueixi mantenir la il·lusió i la felicitat a les llars espanyoles; qualsevol mesura duta a terme haurà valgut la pena. Amb una mica de bona fortuna, el següent any tornarà a recordar-nos que les tradicions mantenen fets inalterables que només així aconsegueixen la veritable unicitat.


Comentaris

envia el comentari