La nena de San Ildefonso que avui cantava a la Loteria de Nadal i segur que et sona

Aya Ben Hamdouch es va fer famosa el 2017 per cantar els premis menors amb el mateix entusiasme que si fos el 'Gordo': l'any següent ho va aconseguir

Primer plano de Aya Ben Hamdouch cantando uno de los números de la Lotería de Navidad
Aya Ben Hamdouch es va fer famosa el 2017 per cantar els premis menors amb el mateix entusiasme que si fos el 'Gordo': l'any següent ho va aconseguir | EFE

El 22 de desembre de 2017, Espanya va conèixer a Aya Ben Hamdouch. Era una de les nenes de San Ildefonso, i cantava els premis menors com si fos el 'Gordo'. La passió que posava en cada número li va merèixer l'ovació de tot el Teatre Real, que la va acomiadar amb crits de «Tu sí que vals!». Avui, la nena ha tornat al lloc on es va fer famosa.

Els seus «miiiiiiiiiil eeeeeeuuuuuuuros» van convertir a aquesta nena de Vallecas (Madrid) en 'trending topic'. La seva fama va créixer un any després, en 2018, en donar el primer premi amb el 03347. El 2019 també va estar present, però no va cantar res. I el 2020 ha tornat al Teatre Real, encara que amb menys entusiasme en el seu timbre de veu.

No obstant això, els més aficionats al sorteig l'han reconegut. Aya Ben Hamdouch s'ha convertit en un més dels personatges habituals del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal. Es va donar a conèixer quan el 2017 allargava la cantarella dels premis amb un entusiasme poc habitual quan es canten els premis menors.

El sorteig de la Loteria de Nadal és un dels moments més esperats de l'any perquè reparteix una pluja de milions a tot el país. Però l'esdeveniment en si acaba resultant llarg i molt avorrit per a la majoria dels espectadors, molts dels quals prefereixen comprovar després els seus dècims a través d'internet.

Per als que tenen la paciència de veure tot el sorteig, aquesta nena de 10 anys va ser una benedicció, perquè va aportar moltes rialles i diverses ovacions. El públic ho va agrair amb un gran aplaudiment en acostar-se a la taula amb un cinquè premi a la mà, encara que major va ser l'ovació amb què la van acomiadar a ella, i a la seva companya Nerea.

La seva fama es va consolidar el 2018, quan juntament amb la seva companya Carla García van cantar el 'Gordo' de la Loteria de Nadal. Va ser un moment apoteòsic, esperat per tots, celebrat amb gran entusiasme pel pati de butaques. Els aficionats al concurs li van dedicar elogis i unes quantes bromes a les xarxes socials: «Aya, quin número compro l'any que ve?».

Després del sorteig, la nena va confessar que la seva intenció era celebrar que havia cantat el primer premi menjant una hamburguesa al Burger King. I encara que totes les mirades del públic es van centrar a Aya, pocs sabien que entre els nens de San Ildefonso també estava la seva germana per cantar els premis. Una altra anècdota: la companya d'Aya no es volia aixecar aquell matí, dels nervis. Ho va confessar la seva mare.

Sorteig sense públic

Aquest any, Aya Ben Hamdouch ha tornat al Teatre Real, encara que amb un escenari molt canviat. Amb la maduresa dels anys, amb més experiència en el sorteig i sense la calor del públic, la jove ha cantat els premis amb molta més temprança. El que no ha evitat que molts seguidors fidels del sorteig la reconeguessin.

El Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal que se celebra aquest matí al Teatro Real de Madrid se celebra, per primera vegada, sense públic. Així es va acordar d'acord amb les mesures sanitàries de prevenció del coronavirus. Això ha tret brillantor i ambient al sorteig, i ens ha privat de moments com aquell llunyà 2017 i els successius.

Sí que han estat presents els infants de San Ildefonso, encara que també ho han fet en un nombre més reduït: 16 en lloc de 30. Deu nens, i sis nenes. Entre ells Aya, que avui ha tornat a aparèixer una mica més crescuda i amb més moderació a l'hora de cantar. Enrere ha quedat aquella entranyable innocència de la nena que cantava els premis menors com el 'Gordo', Però segueix estant en la memòria de tots.


Comentaris

envia el comentari