Les pluges d’estrelles són uns fenòmens que sempre ha cridat molt l’atenció a la majoria de persones i fan que, sovint, la gent es reuneixi per observar-les amb companyia al llarg de l’any. Si aquesta visió és impressionant, encara ho és més quan la caiguda de meteors és observada des de l’espai mirant cap a l’atmosfera terrestre. Això és el que ha pogut captar una astronauta de l’Estació Espacial Internacional amb la recent pluja dels Quadràntids, la primera del 2020.
Va ser l’astronauta de la NASA Christina Koch la que va publicar fa uns dies aquesta espectacular imatge en el seu compte de Twitter, en la que es pot veure perfectament com els meteors impacten i cauen deixant una estela a l’atmosfera terrestre, amb l’acompanyament d’algunes aurores boreals. Una visió preciosa que, inclús, sembla sortida d’una pel·lícula de ciència ficció.
Can you see shooting starts from space? Turns out, yes! The first meteor shower of the decade and we were lucky enough to catch it from the @Space_Station along with the northern lights. This is a composite image of a few of the #quadrantids as they blazed into the atmosphere. pic.twitter.com/ETdMRK1d86
— Christina H Koch (@Astro_Christina) January 6, 2020
La pluja d'estrelles dels Quadràntides
Aquesta pluja d'estrelles va assolir la seva màxima intensitat la nit del 3 al 4 de gener i és el primer fenomen d'aquest tipus de l'any a la Terra. En el seu punt àlgid, pot arribar a descarregar una mitjana de 100 meteors per hora i, tot i tenir una intensitat de llum menor que en altres ocasions de la resta de l'any, aquest fenomen també gaudeix de boles molt brillants de tant en tant.