Aquesta és la imatge del Pirineu que es va poder captar diumenge passat des del satèl·lit MODIS de la NASA. La imatge va ser captada des de l'espai a una distància d'uns 705 km d'alçada, que és on orbita aquest satèl.lit, cosa que dóna fe de l'excepcional nevada en un mes de setembre. Després del brusc i sobtat canvi de temps que vàrem tenir aquest cap de setmana, la serralada va quedar vestida de blanc com a ple hivern i va fer canviar radicalment el color del paisatge de l'alta muntanya. Tot plegat a més, va venir acompanyat d'un fred insòlit en un mes de setembre i que ens ha fet oblidar la calor, de fa tot just una setmana, de cop.
El front polar més potent dels últims anys en un mes de setembre
La glopada d'aire fred que divendres va entrar a Catalunya ha estat de les més intenses dels darrers anys. Per un costat, el gruix de neu mesurat per les estacions meteorològiques de muntanya de Meteocat ha estat el més important en 20 anys.
? Nota de premsa: El vent del nord ha provocat nevades insòlites al setembre i ambient hivernal al Pirineu
— Meteocat (@meteocat) September 28, 2020
Més informació a: https://t.co/pxv4AMdtVopic.twitter.com/9wQArGqn1S
Més de 30 cm de neu nova
A Certascan, a 2.400 metres, es van acumular 31 cm, superant els 20 cm de la nevada de mitjans de setembre del 2017. Per un altre costat, el descens de les temperatures màximes ha estat molt marcat, amb baixades de 10 graus al llarg de la setmana, a més, el fred no només s'ha deixat sentir durant el dia, sinó que s'ha intensificat durant la nit. Set estacions meteorològiques van registrar la temperatura mínima més baixa en un mes de setembre, superant el fred de mitjans del 2017 i el de finals del 2007.