Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia del metro de Barcelona a la línia 5 aquesta tarda de dimarts, 21 de juliol

Les imatges de Barcelona que posen en dubte la decisió de tancar bars i restaurants

Les noves restriccions que s'han fet efectives avui han indignat a certs sectors de la població
Fotografia del metro de Barcelona a la línia 5 aquesta tarda de dimarts, 21 de juliol
Les xarxes s'han omplert de comentaris per la indignació que susciten algunes imatges del transport públic | Twitter

Les noves restriccions que s'han fet efectives avui a Catalunya han indignat a certs sectors de la població. Mentre que aquest divendres el Govern ha decidit tancar bars i restaurants per aturar la segona onada, són molts els que creuen que és una restricció que xoca amb el que es viu dia a dia al transport públic. 

La idea de l'executiu català és evitar el contacte entre persones i les aglomeracions, però molts es pregunten per què sempre s'ha de veure afectat el mateix sector quan, en els darrers dies, s'han pogut veure imatges del metro de Barcelona ple de gom a gom. 

Aquestes restriccions han obert un gran debat entre els ciutadans que es veuen obligats a agafar cada dia el transport públic, en el qual se segueixen concentrant cada dia un gran nombre d'usuaris que es veuen incapaços de mantenir la distància de seguretat recomanada. Tot i que és un problema que es dona arreu del Principat, cal dir que és més intens a Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

Les xarxes demanen explicacions

L'acumulació de passatgers en algunes estacions i línies de metro ha encès les xarxes. Molts usuaris han compartit imatges de les seves experiències i han demanat explicacions al Govern: «De veritat el problema és només la restauració? Vagons de metro o Rodalies en hores punta atestats de persones que van a treballar» assegura Angel a Twitter.

Però no és l'únic que té aquest pensament, una altra usuaria comparteix una imatge del vagó ple acompanyada d'un clar missatge:  «De veritat ens seguim preguntant per què estan pujant els contagis a Barcelona? És vergonyós» opina una altra usuària.  De fet, són molts els que opinen que si es creen mesures s'han de poder aplicar a tot arreu, i vist les imatges, algunes opcions viables podrien ser augmentar la freqüència del transport o incrementar el nombre de vagons en les línies més congestionades, permetent així poder mantenir una distància raonable amb els altres passatgers.

Madrid obre els locals d'oci nocturn

Mentre que a Catalunya s'han tancat bars i restaurants per frenar la segona onada de contagis de coronavirus, a Madrid sembla que es visqui en una altra realitat. Els locals d'oci nocturn de la comunitat madrilenya podran funcionar com a bars per sobreviure a la crisi econòmica que estan patint. D'aquesta manera, les sales de ball i de festes, discoteques i cafès-espectacles es convertiran en restaurants, bars i cafeteries amb un horari de tancament màxim a la una de la matinada en les zones sense restriccions, segons publica el BOCM.  Una mesura que ha indignat moltíssim a tothom.

Ara, caldrà veure si aquesta mesura no té incidència en l'augment del nombre de contagis a la comunitat de Madrid i permet que els empresaris puguin respirar davant d'aquesta pèssima situació econòmica. La comunitat de Madrid va ordenar el tancament de les discoteques el passat 19 d'agost, ara tornaran a apujar la persiana.