Imatge d'un arc de Sant Martí doble a Deltebre

Imatges precioses: Espectaculars Arcs de Sant Martí dobles arreu de Catalunya després de les tempestes

El sol s'ha combinat amb les tempestes i fortes ventades que han fet possible que poguem gaudir d'un espectacle al cel

Aquest matí de divendres, 22 de gener, ha estat tot un espectacle  durant una bona estona aquest matí. El pas d’un front molt actiu i que ha creuat amb velocitat  gran part de Catalunya  ha cobert el cel de núvols amenaçadors amb  tempestes fortes, o nevades a partir d'uns 1.200 metres a l'interior de Catalunya, però sobretot ha deixat diferents  arcs de Sant Martí impressionants al cel que han estat visibles des de molts punts.

En concret, s’han pogut veure els  núvols  amb les corresponents cortines de  precipitació caient, la majoria de les quals arribaven a terra, i tot plegat contrastant amb el cel blau que hi havia al davant de l’arc de Sant Martí  que ha estat la cirereta del pastís. Un regal meteorològic per a la vista per tal d'acabar amb bon peu la setmana. A continuació, us deixem les imatges precioses  que ens heu fet arribar a través de les xarxes socials:

L’alerta per fort vent continua aquest divendres

Malgrat l’espectacularitat de l’Arc de Sant Martí,  avui la notícia meteorològica  tornarà a ser el  vent, que bufarà amb molta força una jornada més. De fet, El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades les alertes per ventades localment superiors a 90 km/h a totes les comarques de Tarragona. Consulta aquí la previsió meteorològica sencera per aquest cap de setmana.

El vent  ja ha causat algunes incidències importants. Tot plegat després que aquest matí amb el pas de les tempestes  es registressin  ràfegues fortes  de vent  a molts punts, destacant els més de 120 km/h  a l'Hospitalet de l'Infant, al Port del Comte o al cim de La Mola, o els més de 100 km/h a Berga, Les Borges Blanques o Calella. Per tant, aquest dissabte es poden tornar a assolir registres pròxims, no hem d'abaixar la guàrdia.