YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El confinament total s'aplicarà a Catalunya si ho demanen els tècnics de Salut

La consellera ha explicat que van sol·licitar a l'Estat absolutament totes les eines contra la pandèmia

La consellera Alba Vergés en roda de premsa amb mascareta i senyera al darrere
Alba Vergés ha confessat que va sol·licitar a l'Estat totes les eines contra la pandèmia | cedida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insistit que ha demanat a l'Estat totes les eines per gestionar la pandèmia, inclòs el confinament total, i ha assegurat que l'aplicarien si així ho recomanessin els tècnics. «Ho aplicaríem quan els nostres tècnics diguessin que és el que hem de fer per controlar l'epidèmia, però un confinament total no és l'objectiu principal», ha indicat Vergés, que ha acusat el PSOE de no donar més poders a les autonomies perquè això els «apel·laria a haver de respondre amb més ajudes generals» a ciutadans i sectors econòmics.

INSTAGRAM: Encara no ens segueixes a l'Instagram del Catalunya Diari? Clica aquí, t'esperem.  

També ha estat molt crítica amb el ministre de Sanitat i ha preguntat «si es pot permetre el luxe» de deixar la seva responsabilitat per ser candidat en plena pujada de casos. La consellera ha reiterat que ja fa temps que demana totes les eines per poder gestionar la pandèmia, sense centrar-se exclusivament en el confinament total, però tampoc sense descartar-lo. «No descartem cap recurs, farem el que tècnicament considerem que és el millor per controlar l'epidèmia», ha dit, alhora que ha subratllat que el Govern «no ha dubtat ni un moment» quan ha calgut actuar.

Vergés reconeix que preocupa la mobilitat de 5,5 milions de persones 

Segons la consellera, si l'Estat no dona autorització a tenir més competències per part de les comunitats és perquè això els obligaria també a aprovar nous paquets d'ajudes. Vergés ha criticat que el govern espanyol de moment s'estigui posant «de perfil» en aquesta matèria, i sigui la Generalitat qui hagi d'acompanyar en solitari els difunts sectors.D'altra banda, Vergés ha explicat que durant els pròxims dies s'acabaran de definir els protocols d'actuació en les meses electorals, per exemple, com s'hauran de posar els EPI els membres de les taules durant la franja de 19 a 20 hores, en què es preveu la votació de persones positives o en quarantena. «La jornada ens preocupa perquè implica la mobilització de 5,5 milions de persones en un context que no és idoni», ha assenyalat.La consellera ha constatat que, mentre a Catalunya s'ha pogut frenar la corba epidèmica «amb mesures molt restrictives», l'estat espanyol està absolutament «disparat» en l'epidèmia. «El ministre candidat Illa haurà de respondre si en una situació com la que viu l'estat espanyol avui es pot permetre el luxe el ministre de Sanitat d'abandonar el seu càrrec per passar a ser candidat», ha etzibat.

Vergés qüestiona si Illa «es pot permetre el luxe» d'abandonar el càrrec per ser candidat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha qüestionat si el ministre de Sanitat i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, «es pot permetre el luxe» d'abandonar el càrrec per presentar-se a les eleccions catalanes del 14-F, atesa la situació epidemiològica de la pandèmia de coronavirus a Espanya.

«La pandèmia està disparada a l'Estat», ha insistit la consellera aquest divendres en una roda de premsa, en la qual ha reiterat que Catalunya es troba en plena tercera onada de la pandèmia quan li han preguntat per les raons epidemiològiques que justifiquen l'ajornament dels comicis.

No obstant això, la Secció 5 de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar dijous mantenir de manera cautelar la convocatòria d'eleccions al Parlament el 14 de febrer mentre es tramita el recurs contra l'ajornament dels comicis, després de rebre els arguments de la Fiscalia i la Generalitat.

D'aquesta manera, la consellera ha explicat que tenen prevista una reunió per concretar els detalls sobre l'ús d'equips de protecció individual (EPI) entre els membres de les meses durant l'última franja de la jornada electoral, de les 19.00 a les 20.00 hores, destinada a persones que s'han infectat de Covid-19.

Així mateix, ha matisat que es tracta d'una «recomanació» i que en cap cas discriminaran entre les persones infectades i les que no a l'hora de votar per preservar el dret a la intimitat de la salut de la gent i perquè tampoc no disposen de les eines, en paraules seves.


Comentaris

envia el comentari