Imatge d'un grup de taurons al mar

Imatges: Els taurons apareixen per tota la costa de Catalunya en ple confinament

Aquests animals marins s’han vist per molts punts del litoral català de nord a sud, alguns força a prop de terra, degut a l’absència d’embarcacions nàutiques

Els humans estem tancats amb pany i forrellat a casa aquestes setmanes a causa del confinament per la pandèmia del coronavirus. Una situació totalment insòlita i de conseqüències socioeconòmiques imprevisibles, però que, paradoxalment, està beneficiant molt a la natura. I és que l’absència de persones pels carrers, camps, boscos i mars ha provocat que els animals hagin recuperat el terreny perdut durant moltes dècades i segles a causa de la invasió humana.

Al llarg dels darrers dies, hem pogut veure molts tipus d’animals salvatges apareixent a grans zones urbanes insòlites, com ara a tota l’àrea metropolitana de Barcelona. Porcs senglars, cabirols, serps o guineus, entre d’altres, han estat una imatge recorrent en aquests punts. Però al mar també hi ha hagut sorpreses, ja que, més enllà dels pescadors essencials que surten a pescar peixos per al consum humà, l’absència d’embarcacions nàutiques fa que l’aigua estigui més neta i lliure  de la presència de persones.

Els dofins arran de costa han estat protagonistes, però aquests últims dies estan apareixent grups de taurons per tot el litoral català, de nord a sud, i en algunes ocasions molt a prop de terra per sorpresa dels pescadors, que són qui ha enregistrat les imatges des de les seves embarcacions. En les gravacions es poden veure les aletes sortint de l’aigua, amb algun exemplar força gros. En llocs com el Cap de Creus o davant de Vilanova i la Geltrú  s’han albirat taurons, però també els pescadors del barri del Serrallo de Tarragona han contemplat taurons pelegrins. Aquestes són algunes de les poques i privilegiades imatges que han arribat d’aquest espectacle de la natura: