Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una tromba marina a Barcelona el 10-9-20

Imatges impressionants: Una tromba marina sorprèn la ciutat de Barcelona en la traca final de la gota freda

Molta gent ha pogut veure el fenomen a última hora del vespre des de molts punts de la capital catalana i altres zones properes

Imatge d'una tromba marina a Barcelona el 10-9-20
La tromba marina s'ha vist des de molts punts de Barcelona i zones properes | @EriccPhoto

La gota freda  ha marxat de Catalunya per la porta gran aquest dimecres, 9 de setembre, amb una espectacular tromba marina al vespre just davant de la ciutat de Barcelona. El fenomen ha estat vist per molta gent des de molts punts de la ciutat, així com altres zones properes, com per exemple Badalona o Sant Adrià de Besòs. L’expectació ha estat força gran i les imatges han començat a circular per les xarxes socials. 

Durant tot el dia, els xàfecs i les tempestes no han parat de caure arran de mar a Barcelona, especialment a la zona del port, punt on, de forma excepcionalment local, s’han assolit els 150 l/m². Tot i el rebombori que hi ha hagut tot el dia, no ha estat fins al vespre quan un fort aiguat al damunt del mar ha provocat aquesta tromba marina  amb la columna d’aire perfectament visible arribant fins a l’aigua. El fet que es produeixi al mar i no en terra ferma fa que no es tracti d'un tornado, sinó que d'una  tromba marina o mànega. Aquestes són les impressionants imatges: 

Clara millora del temps

Després de la traca final de la gota freda, que ha deixat més de 50 l/m² a diversos punts de la costa de Barcelona, inclús arribant a aquests 150 del port de la capital catalana, el temps millorarà clarament, amb un dijous que es llevarà majoritàriament assolellat i més fresc, a l’espera d’un migdia marcadament més calorós. A la tarda hi haurà noves nuvolades i alguns ruixats a punts del Pirineu, Prepirineu, interior nord-est i prelitoral, en principi feble i dispersos.