Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un grup de musclos

Impactant vídeo: Els musclos es cuinen vius al mar a Nova Zelanda per l’excepcional onada de calor

La dantesca imatge s’ha pogut veure a una platja de la Illa Nord del país oceànic a causa de les extremadament altes temperatures

Imatge d'un grup de musclos
Els musclos no han suportat la greu onada de calor | Arxiu

Notícia molt trista la que ens arriba des de Nova Zelanda, on centenars de milers de musclos han aparegut morts  en una platja de l’Illa Nord a causa de la insuportable onada de calor que viu el país aquests dies. Les elevades temperatures, més enllà de fer la vida molt més feixuga als seus habitants, ha deixat aquest rastre mortal de l’ecosistema marí.

Període «excepcional» de calor

Segons explica el doctor Andrew Jeffs, científic marí de la Universitat d’Auckland, aquests últims dies s’ha viscut un període «excepcional» de clima càlid, cosa que, combinada amb les marees baixes, ha provocat la sortida de centenars de milers de musclos de l’aigua i la seva mort massiva.

Com si es tractés d’una olla bullint, aquests éssers vius van rebre tanta calor que van acabar obrint les dues closques i es van coure gairebé per ser servits en un restaurant. «Feia olor de mort i la majoria de musclos se’ls havien menjat les gavines i altres espècies marines, però alguns segueixen estant allà», assegura Brandon Ferguson, on veí de Northland, que afirma que hi havia almenys 500.000 closques buides. 

La situació anirà a pitjor

Aquesta trista imatge que s’ha pogut veure a Nova Zelanda no serà excepcional de cara als pròxims anys, ja que el canvi climàtic i les seves greus conseqüències provocaran la mort massiva de milions d’exemplars  d’aquesta espècie a les costes de tot el món.

«Més vida marina aviat es veurà afectada pel canvi climàtic, i és poc el que es pot fer per protegir els mariscs vulnerables, a part de les mesures de protecció manual, com instal·lar teles per fer ombra, una mesura poc pràctica i poc realista», explica Jeffs.

«Aquesta àrea ja és un lloc molt intens per viure i té un sol molt calorós durant l'estiu, però ara és més intens. En un futur, només les plantes i animals més resistents sobreviuran allà», afegeix Jeffs.