Important canvi de temps

Dissabte també hi haurà una forta baixada de temperatures

Després de la forta calor de principis de setmana el temps canviarà de forma radical a partir de dimecres. Dimecres al matí, els núvols aniran augmentant i a partir del migdia podrien començar a caure alguns ruixats que, en general, seran dispersos i com a molt moderats, sobretot a la meitat sud. De cara a la nit, entraria el vent de serè (NW) moderat, amb alguns cops forts al sud del país i de tramuntana moderada a l'Empordà. 

Dijous i divendres, a tot el terç nord de Catalunya, el temps ja serà molt inestable i amb possibilitat de tempestes en qualsevol indret i moment, localment amb calamarsa i una lleugera baixada de les temperatures.

Divendres i sobretot dissabte, canvi radical de temps

A partir de divendres al vespre i sobretot dissabte, arribarà a tot Catalunya un gran embossament d'aire fred que, per un costat, deixarà les temperatures màximes per sota dels 20 graus gairebé arreu i, per l'altre, portarà ruixats i tempestes que podrien ser forts o fins i tot molt forts en alguns indrets. La combinació de la calor ambiental d'aquests últims dies amb el fred que arribarà de cop a les zones altes de l'atmosfera crearà una situació explosiva que, en alguns indrets, podria deixar grans quantitats de pluja i/o calamarsa. Per altra banda, tornarà a nevar a tot el Pirineu per sobre dels 2.000-2.200 metres.

Caldrà estar atents a les previsions de divendres per saber si finalment el vent girarà a llevant, cosa que podria complicar molt la situació. Esteu atents a les actualitzacions que anirem publicant.