HP inaugura el centre d'impressió 3D industrial més gran del món a Sant Cugat

La multinacional HP estrena un edifici de prop de 15.000 metres quadrats que compta amb gairebé un centenar d'impressores industrials 3D al seu campus de la localitat catalana
Imatge general del nou centre d'investigació en 3D d'HP a Sant Cugat del Vallès
Imatge general del nou centre d'investigació en 3D d'HP a Sant Cugat del Vallès | CatalunyaDiari.com

 

La multinacional HP (Hewlett-Packard) ha inaugurat, aquest dijous, 13 de juny, el centre d'impressió 3D de plàstics i metall més important de tot el món, que ha situat a Catalunya. La marca nord-americana, amb aquesta nova iniciativa empresarial, pretén convertir el seu campus de Sant Cugat del Vallès en un referent internacional pel sector.

 

El futur industrial del segle XXI

Es tracta d'un edifici de prop de 15.000 metres quadrats que compta amb diverses unitats d'investigació i gairebé un centenar d'impressores industrials en 3D, tant de plàstics com de metall.«Aquí s'està escrivint el futur industrial del segle XXI», ha assegurat Ramon Pastor, vicepresident d'HP i director general mundial del negoci de 3D. Pastor ha explicat que el nou centre ja produeix peces per sectors com el de la salut, l'automoció o l'aeroespacial.

 

El nou centre d'investigació s'ha construït al campus que la multinacional HP té a Sant Cugat del Vallès. Un campus en què treballen més de 2.300 persones de 60 països i del que surten un centenar de patents cada any. En aquest sentit, Ramon Pastor, ha destacat que és el més important de la companyia fora dels Estats Units i la demostració de l'aposta que HP ha fet per aquestes instal·lacions.

  

Les noves instal·lacions, que s'han construït en dos anys, tenen prop de 15.000 metres quadrats de superfície destinats a innovació especialitzada en 3D dels que 4.500 són laboratoris. El centre inaugurat es coordinarà amb altres instal·lacions similars que tenen als Estats Units, situades a Califòrnia, Oregon i Wahington, per satisfer les demandes dels clients de la multinacional. 

 

 

Imatge d'un dels laboratoris del nou centre d'HP
Imatge d'un dels laboratoris del nou centre d'HP | CatalunyaDiari.com
 

Líders mundials en impressió de plàstics

Helena Herrero, presidenta d'HP Iberia, ha destacat que Catalunya i l'Estat han estat «clau» perquè la multinacional nord-americana sigui capdavantera en impressió en 3D i que el nou centre d'innovació enfortirà aquest lideratge. Aquí, el director general mundial del negoci de 3D, Ramon Pastor, ha afegit que des de fa uns dos anys són líders mundials en impressió en plàstics i que ja han començat a treballar en impressió en metall.

 

Sobre la producció que es fa al nou centre, Pastor ha destacat que ja s'estan produint peces per a moltes empreses del sector de l'automoció, l'aeronàutica o la salut. En aquest sentit, Pastor ha assenyalat que la impressió 3D marca el camí que seguirà la indústria del segle XXI perquè suposa un canvi absolut de paradigma. «De centralitzar-se la fabricació a la Xina en massa i de forma genèrica passarem a una producció de proximitat i sota demanda», ha apuntat.

 

  Actualment, el centre produeix peces per a companyies com BASF, GKN Metallurgy, Siemens o Volkswagen, que col·laboren amb HP per seguir innovant. Pastor ha destacat que «és molt inspirador» veure les aplicacions que pot tenir la impressió en 3D gràcies a l'ingeni d'aquestes empreses.

 

 

També et pot interessar...

 

 Comentaris

envia el comentari