Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persones majors assegudes

L'Imserso avisa dels grans avantatges que tenen els pensionistes amb discapacitat

Les persones amb discapacitat tenen accés a nombrosos beneficis

El Programa de Turisme Social és una de les activitats més conegudes de l'Institut de Majors i Serveis Socials, també conegut com a Imserso. No obstant això, no és l'única cosa que fan per beneficiar els més vulnerables.

Des de l'Imserso, a més de contribuir perquè les persones grans viatgin, també lluiten perquè les persones amb discapacitat tinguin un espai a la societat. Gràcies a això, compten amb diversos beneficis. En aquest sentit, des de l'Institut han volgut recordar tots els beneficis que tenen les persones amb discapacitat. Es divideixen en beneficis socials i fiscals i conèixer-los és imprescindible.

Imserso i persones amb discapacitat

L'Imserso indica que el següent de les persones amb discapacitat: «És un sector de població heterogeni. Però totes tenen en comú que, en més o menys mesura, necessiten garanties suplementàries per viure amb plenitud de drets».

D'altra banda, també recorden que, des de fa algun temps, s'han incrementat les estratègies perquè aquestes persones participin «en igualtat de condicions amb la resta dels ciutadans en la vida econòmica, social i cultural del país».

Així mateix, indiquen que: «Sabem que els desavantatges que presenta una persona amb discapacitat tenen el seu origen en les dificultats personals, però també, i sobretot, en els obstacles i condicions limitatives de la societat».

Aquests són els beneficis que tenen les persones amb discapacitat

Des de l'Imserso han volgut recordar tots els possibles beneficis que poden tenir les persones amb discapacitat. En primer lloc, destaca el fet de poder accedir a l'habitatge de protecció pública, així com a les mesures de foment de l'ocupació i adaptació del lloc de treball. D'altra banda, poden tenir una adaptació en les proves selectives a l'accés a l'ocupació pública.

Cadira de rodes
Segons l'Imserso, les persones amb discapacitat tenen molts beneficis. | GETTY IMAGES

Per part seva, també disposen de l'ampliació del període de descans per maternitat si el fill o menor acollit té discapacitat. Altres beneficis són l'accés al bonotaxi, la jubilació anticipada i l'ingrés a centres especialitzats. També compten amb subvencions o ajudes de caràcter individual, com ara tractaments rehabilitadors o productes de suport, entre d'altres, així com accés a recursos i suports educatius.

Les persones amb discapacitat tenen dret a una pensió no contributiva per invalidesa i a prestacions econòmiques i socials, per exemple: assistència sanitària, prestació farmacèutica, subsidi de mobilitat i compensació per a despeses de transport. També tenen accés a prestacions familiars, com ara l'assignació econòmica per fill o menor amb discapacitat, així com per als majors de 18 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 65 %.

A més a més, compten amb targeta d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, reduccions en mitjans de transport i altres ajudes i serveis especials per al col·lectiu de persones amb discapacitat de caràcter autonòmic, municipal, etc.

Les persones amb discapacitat també tenen beneficis fiscals

Les ajudes anteriors són els beneficis socials a què poden accedir les persones amb discapacitat. Tot i això, com recorden des de l'Imserso, el col·lectiu també pot accedir a alguns beneficis fiscals. Entre aquests s'hi inclouen alguns beneficis sobre impostos com ara la renda de les persones físiques (IRPF), l'impost de societats, el de successions i donacions, així com l'impost sobre el valor afegit (IVA).

D'altra banda, també tenen beneficis sobre impostos de certs mitjans de transport (IEDMT) i sobre l'impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM). L'Imserso creu que cal recordar tots aquests beneficis perquè les persones amb discapacitat puguin adaptar-se a la societat en les mateixes condicions que la resta dels ciutadans. Si vols saber més informació, pots consultar tots el seu portal web oficial.