Urdangarin

Iñaki Urdangarin, sense permís penitenciari per culpa del coronavirus

L'exduc de Palma ha complert una quarta part de la seva condemna

Iñaki Urdangarin no podrà gaudir del permís penitenciari de sis dies per anar a fer treballs de voluntariat a la Llar Don Orione, atorgat pel Jutjat de Vigilància Penitenciaria número 1 de Valladolid. El motiu és que el centre romandrà tancat durant els pròxims dies com a mesura preventiva per evitar el contagi del coronavirus. D'aquesta manera, el cunyat de Felip VI s'haurà d'ajustar a la decisió de la direcció d'aquest centre, ubicat a la localitat de Pozuelo de Alarcón.

Va ser aquest mes de gener quan el jutjat ampliava a tres les sortides setmanals d'Urdangarin, qui ja ha complert una quarta part de la seva condemna i ha exhibit una bona conducta en la seva estança a presó. Ara, el centre Don Orione informa que restringirà les visites fins, com a mínim, el pròxim 9 d'abril, quan es podria restablir el permís penitenciari de l'exduc de Palma.

D'altra banda, aquesta mesura significa que la infanta Cristina no haurà d'abandonar la seva residència a Suïssa per acompanyar el seu marit en els sis dies de permís. L'últim cop que es va veure al matrimoni fora de la presó va ser durant les festes de Nadal a Vitòria, passejant en companyia dels seus fills i de la mare del condemnat.

La condemna d'Iñaki Urdangarin

Urdangarin va ser condemnat a 5 anys i 10 meses de presó per delictes de malversació, prevaricació, frau a l'Administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències, en el marc del 'Cas Nóos'. Malgrat que la condemna inicial superava els sis anys, el Tribunal Suprem el va absoldre del delicte de falsedat documental. Des del 18 de juny de 2018, el cunyat del rei Felip VI es troba en situació d'aïllament al centre penitenciari de Brieva, a Àvila, una presó de dones que disposa d'un mòdul adaptat per homes.