Un incendi forestal crema 1,5 hectàrees a Alcanar, a prop de l’N-340

S’han activat fins a fins a 9 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat així com 2 dotacions aèries

Un incendi registrat al municipi d'Alcanar ha cremat una gran zona de vegetació situada molt a prop del punt quilomètric 1.063 de la carretera N-340. Aquesta tarda de dissabte 21 de juliol, al voltant de les 16.00 hores, una persona ha trucat al servei d'emergències alertant d'un incendi forestal.

El servei d'emergències han activat fins a nou dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat així com dues dotacions aèries per tal de treballar en l'extinció de l'incendi.

Segons les properes dades proporcionades pels bombers, les flames en aquest incendi d'Alcanar al Montsià han cremat una superfície de vegetació aproximada d'una hectàrea i mitjà. Per sort, l'incendi no ha provocat cap ferit i tampoc ha afectat la via pròxima de l'N-340.

1,5 hectàrees de vegetació a Alcanar

Al voltant de les 17.00 hores d'aquest dissabte s'ha pogut estabilitzar i a hores d'ara els Bombers que traslladats fins a la zona, finalment un total de 6 unitats terrestres i una aèria estan remullant el lloc de l'incendi, principalment alguns punts que encara estan més calents, per tal d'evitar que les flames revifin.

De moment, encara es desconeixen les causes que han originat aquest incendi forestal molt pròxim a l'N-340 al seu pas pel municipi d'Alcanar. Els Agents Rurals ja s'han fet càrrec de la investigació per saber amb exactitud com ha succeït.

El barranc de Jovara a Tivissa, afectat pel foc

Cal recordar que fa només una setmana, concretament el passat divendres 13 de juliol, també es va registrar un altre incendi forestal a les Terres de l'Ebre. Fins a 20 dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins a Tivissa per tal d'extingir les flames que estaven cremant el barranc de Jovara, una zona boscosa i muntanyosa de molt difícil accés.

El foc va afectar un total de  6.000 metres quadrats de superfície, especialment la part baixa de la carena. Però la zona afectada forma part de l'espai Xarxa Natura 2000 de les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia. Igual que l'incendi d'aquest dissabte a Alcanar, no es van haver de lamentar persones afectades, però igualment se n'investiguen les causes, sobretot en ser un espai protegit.