Els Bombers donen per controlat l'incendi de Móra d'Ebre

Extingit l'incendi de Móra d'Ebre, que ha cremat uns 2.700 metres quadrats de massa forestal

S'investiguen les causes de l'incendi, que ha mobilitzat una vintena de dotacions

Els Bombers de la Generalitat s'han activat la tarda d'aquest dimecres, 19 de juny, per un nou incendi forestal que crema a les Terres de l'Ebre. Poc després de les tres del migdia, concretament a les 15.09 hores, els Bombers han rebut l'avís del foc, que crema a la zona de Sant Jeroni de Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, als peus del parc eòlic. 

Les flames han afectat una petita zona forestal, d'uns 2.7400 metres quadrats cremats. Els Bombers de la Generalitat han activat 17 dotacions, 4 d'aèries i 13 de terrestres, que s'han desplaçat fins al lloc de l'incendi. Els mitjans aeris ja estan fent descàrregues, i des de la carena els vehicles ja estan muntant instal·lació d'aigua. Per ara, no bufa vent fort que dificulti les tasques d'extinció. 

Els Bombers treballen per evitar que el foc avanci

Al voltant d'un quart de cinc de la tarda, els Bombers han informat que el flanc dret de l'incendi de Móra d'Ebre ja no està actiu. Els Bombers, però, hi continuen treballant amb una dotació terrestre més —4 d'aèries i 14 de terrestres— per evitar que el foc pugi a la carena i comenci a baixar, després, pel barranc del darrere.

Els Bombers treballen per evitar que el foc passi al flanc esquerre
Els Bombers treballen per evitar que el foc avanci | Bombers

 

Els Bombers donen per controlat l'incendi 

Cap a dos quarts de sis de la tarda, els Bombers de la Generalitat ja han donat l'incendi de Móra d'Ebre per controlat.Els efectius continuen a la zona de Sant Jeroni per remullar els punts calents. Una dotació aèria s'ha retirat i s'hi ha sumat una de terrestre, i al lloc de l'incendi n'hi queden 3 i 15, respectivament. Segons les estimacions dels Agents Rurals, el foc ha cremat una superfície total de 2.739 metres quadrats de massa forestal.  Els Bombers han donat completament l'incendi per extingit cap a dos quarts de vuit del vespre. 

Els Bombers donen per controlat l'incendi de Móra d'Ebre
Els Bombers donen per controlat l'incendi de Móra d'Ebre | bombers

 

Els efectius dels Bombers continuen remullant la zona
Els efectius dels Bombers continuen remullant la zona | bombers