ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Una incidència tècnica impedeix que els bars i restaurants puguin demanar l'ajuda del Govern

Aquest dimecres era el primer dia per sol·licitar-ho

Imatge d'arxiu d'un cambrer servint uns plats en un restaurant
Les ajudes són de 1.500 euros per sol·licitant   | Pixabay

El tancament de bars i restaurants a Catalunya ha suposat un cop molt dur per al sector de la restauració, com també a tots aquells establiments relacionats amb el món de l'estètica, que també han hagut de tancar portes per les noves restriccions. El Govern de la Generalitat va anunciar una partida d'ajudes de 40 milions d'euros per a tots els empresaris afectats, 1.500 euros per cadascun. Doncs bé una incidència tècnica ha impedit a tots els interessats a demanar l'ajuda en el primer dia que es pot sol·licitar.

«Per una incidència tècnica». Aquest és el motiu que el departament d'Empresa al·lega en aquest primer dia on cada empresari podia demanar una ajuda de 1.500 euros. Alhora, s'explica que s'està treballant per intentar resoldre el problema encara que sense cap previsió de quan estarà solucionat.

Tot i que en unes hores després s'ha anunciat que la «incidència estava resolta» tot i que «pot haver-hi talls puntuals en el servei», poc després s'ha informat que «el tràmit de les subvencions segueix tancat per problemes tècnics».

 

Una ajuda per pal·liar les pèrdues de l'actual tancament

Segons el Govern de la Generalitat, aquesta ajuda ha de servir per pal·liar les pèrdues de l'actual tancament i està previst que s'atorgui per ordre de presentació fins que s'acabi la partida de 40 milions d'euros. La sol·licitud només es pot demanar per via telemàtica i s'han d'adjuntar diversos documents com una factura del lloguer, d'algun subministrament o de la compra de productes. El cobrament s'efectuarà el primer trimestre del 2021.


Comentaris

envia el comentari