Áureo López García, de vuitanta-vuit anys, ha estat el primer home de Castella i Lleó en rebre la vacuna contra la Covid-19. No obstant això, el seu nom no s'ha fet viral per aquest motiu, sinó pel lloc que han triat per a la campanya de vacunació. La Residència Santa Eugènia de Cevico de la Torre, situada a Palència, ha estat el primer centre de la comunitat en rebre les dosis del sèrum contra el coronavirus.
Tal com va succeir amb Araceli, la primera espanyola a vacunar-se, el moment en què Áureo ha rebut la vacuna ha quedat documentat i la Junta de Castella i Lleó ha compartit a les seves xarxes socials les imatges d'aquest moment. «Castella i Lleó inicia el primer cicle de vacunació enfront de la Covid-19, que permetrà administrar 322.440 dosis fins al 15 de març. Áureo López, de vuitanta-vuit anys, i Domitila Bilbao han estat els primers a vacunar-se», han escrit junt amb les fotografies dels dos residents.
? #CastillayLeón inicia el primer ciclo de vacunación frente a la #COVID_19, que permitirá administrar 322.440 dosis hasta el 15 de marzo
— Junta de Castilla y León (@jcyl) December 27, 2020
Áureo López, de 88 años, y Domitila Bilbao han sido los primeros en recibirla@Salud_JCYLpic.twitter.com/sitMTPC0Zk
Malgrat la bona notícia que suposa el fet, les fotografies han cridat l'atenció per l'escenificació. El primer cicle de vacunació de Castella i Lleó ha tingut lloc en la capella de la residència, i és per això que molta gent ho ha confós amb una església. Per aquesta raó, moltes persones no han trigat a criticar les imatges a les xarxes socials.
«Com a Castella i Lleó heu tancat tots els centres mèdics han hagut d'anar a l'església, i el pitjor és que no us fa vergonya», ha destacat un usuari en el seu compte de Twitter. «Me'n vaig a l'hospital a resar una mica» o «A la capella, per si tenen reacció adversa», són alguns dels comentaris que es poden llegir a Twitter.
El polèmic «Gràcies a Déu» d'Araceli
Araceli, la primera espanyola a vacunar-se, també va crear polèmica per haver dit «Gràcies a Déu» després d'assabentar-se que seria la primera persona espanyola en rebre la vacuna.
Les paraules d'Araceli han indignat a molta gent. «Gràcies a Déu no. Gràcies als investigadors, Araceli», ha assenyalat un usuari, Vicente, en les seves xarxes socials, destacant l'esforç dels experts que han aconseguit la vacuna en temps rècord. Ara bé, també han estat moltes les persones que han sortit en defensa d'Araceli. «Vicente, és una senyora de noranta-sis anys».
«Soc la persona més atea que et puguis trobar i condemno tots els crims que ha comès la institució eclesiàstica... Però dir-li a una senyora de gairebé cent anys que no digui 'gràcies a Déu' o 'fins demà, si Déu vol', és com demanar-li al rei que no robi».
Vicente no ha dubtat en defensar el seu punt de vista. «Que sí, que és una frase feta i que és una senyora gran. Però em molesten molt aquestes frases fetes que treuen el mèrit a qui realment el té i que he d'escoltar diàriament. No obstant això, m'alegro moltíssim per Araceli i pel gran pas que s'ha fet a Espanya». «Cal més agraïment i reconeixement als investigadors, que en aquest país estan poc i mal valorats. Em toca la fibra, ho sento».
Després de les polèmiques paraules d'Araceli i el lloc triat per al primer cicle de vacunació a Castella i Lleó, les xarxes socials no han trigat a fer broma amb el tema.
Araceli: gracias a Dios.
— Miguel Papineau ن (@parasynthetic) December 27, 2020
Junta de Castilla y León: sujétame el cubata. https://t.co/R4qIgvHRFr
Twitter: no digáis que la vacuna ha sido gracias a Dios
— Álvaro Onieva (@AlvaroOnieva) December 27, 2020
Castilla y León: el cuerpo de Cristo, amén https://t.co/qJY1IlPDtK