Berto Romero, l'humorista, en una fotografia

Pluja de crítiques a Berto Romero per les seves paraules sobre la independèmcia

L'humorista va oferir una entrevista a 'El País' la qual va generar molta polèmica

El fanatisme propiciat des d'alguns sectors polítics desborda els límits de l'absurd. Les reaccions suscitades arran l'entrevista per a 'El País' de Berto Romero han demostrat que el binomi d'enfrontats a la societat catalana és cada vegada més distant. L'humorista català va respondre al mitjà a les preguntes més atrevides sobre el panorama polític actual, entre elles, òbviament, què opinava sobre el procés independentista.

«He estat al marge de l'independentisme perquè la meva postura, l'equidistància, no era apreciada», va respondre Romero, frase que, a més, va ser el titular de l'entrevista al setmanal del diari. Aquestes declaracions no van ser gens rebudes al sector de l'independentisme català, liderat per alguns dels seus referents culturals més coneguts, com ara Toni Albà o Joel Joan, ja coneguts per les seves contundents respostes a aquells que no pensen com ells.

Les respostes a l'entrevista 

De fet, Albà, qui és conegut per haver interpretat al rei Joan Carles I, va fer un joc de paraules per insultar-lo, dient, en comptes de l'equidistància de què parlava Romero, que era «equidistonto». Com era d'esperar, a la picabaralla, que no va ser resposta per Berto Romero, s'hi van sumar multitud de personalitats i seguidors d'aquestes. Cal dir, però, és clar, que molts altres van criticar-lo de la manera més educada possible, sense acudir a l'insult o a la vexació per tal de rebaixar l'humorista a les xarxes.

No és la primera vegada que el sector independentista ataca les declaracions dels no-independentistes, però cal matisar que cada cop apareixen més veus a l'altre bàndol que, o bé aporten molt com ara el mateix Romero, o bé impossibiliten més el diàleg i la convivència al territori.