Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un home gran amb barba blanca i gorra somriu i aixeca els punys en senyal de victòria davant d'una sucursal de CaixaBank.

La indicació de CaixaBank als més grans de 65 anys a Espanya: una gran solució

CaixaBank ha avisat els seus clients que s'acaben de jubilar d'una nova moda que guanya cada cop més pes

La jubilació marca l'inici d'una etapa plena de possibilitats. Per a moltes persones, és un moment per gaudir de més temps lliure i, en molts casos, de bona salut. A mesura que els baby boomers s'acosten a aquest moment de les seves vides, sorgeix una nova tendència a l'àmbit residencial: el sènior living.

Segons CaixaBank, aquest coliving, orientat a gent gran, s'està consolidant com una opció atractiva. De fet, és ideal per als que busquen independència, sense renunciar a companyia i suport.

CaixaBank explica en què consisteix el sènior living

El sènior living ofereix una alternativa innovadora a les tradicionals residències per a gent gran. No es tracta de viure en una residència assistida, ni de dependre de familiars, ni afrontar la solitud casa. Aquest model permet a les persones més grans de 65 anys gaudir d'una vida autònoma, mentre se li faciliten activitats socials i de lleure.

Una dona gran amb expressió de sorpresa davant d'un edifici de CaixaBank.
El sènior living permet combinar independència amb companyia i suport | Google Maps, Getty Images Signature de Willowpix, catalunyadiari.com

Segons CaixaBank, en aquest tipus d'habitatges els llogaters paguen una renda mensual. Aquesta serveix per cobrir serveis com el manteniment de l'habitatge, espais comuns i serveis addicionals de menjador o bugaderia.

A més, a mesura que el temps passa i les necessitats canvien, és possible incorporar serveis assistencials que es financen de manera compartida. Així, la càrrega econòmica disminueix per a tothom.

Un dels principals atractius del sènior living, assenyalen des de CaixaBank, és la seva flexibilitat. I és que se'ls permet als residents ajustar els serveis que necessiten segons evolucionin les circumstàncies personals. Combinant les economies d'escala i les sinergies entre els residents, aquest model esdevé més accessible econòmicament.

Una opció cada cop més popular a Europa

CaixaBank explica que el sènior living està guanyant popularitat a Europa, especialment a països com Itàlia i Portugal. A Espanya, aquesta tendència també capta l'atenció dels inversors i de la població gran.

Muntatge de fotos de CaixaBank i una persona gran
Es tracta d'una gran alternativa per als que temen quedar-se sols a la vellesa | MerinoPhotos, catalunyadiari.com

Un estudi d'Ageingnomics indica que el 29% de la gent gran estaria interessada a viure sota aquest model. Es tracta d'una xifra alta, tenint en compte que al nostre país gairebé la meitat de la població tem quedar-se sola a la vellesa.

Amb l'envelliment de la població, la demanda de solucions com ara el sènior living està en augment. Els baby boomers van començar a jubilar-se el 2023 i aquest procés continuarà fins al 2040.

Tot això incrementarà significativament la quantitat de persones grans que busquen opcions residencials alternatives. Recordem que s'espera que la població més gran de 65 anys a Espanya creixi molt en els pròxims anys. En concret, aquesta passarà dels 10 milions actuals a 16,7 milions la pròxima dècada, 30% de tota la població.