Imatge d'una persona amb una bossa i una mascareta

Indignació a Espanya: Vols plens de joves francesos per passar el cap de setmana

Madrid rep nombrosos viatgers de França que venen a la capital d'Espanya per deixar enrere les restriccions dels seu país

La situació del coronavirus està portant a molts països al límit, en la mateixa situació en la qual es troba Espanya es troben també molts dels països d'Europa, encara que cada territori imposa diferents restriccions. Amb governs endurint les mesures anti-Covid, hi ha ciutadans que opten per sortir del seu país i viajtar a altres on les mesures són menys severes.

Segons un reportatge que ha emès Telemadrid aquest divendres, seria el que està passant amb molts viatgers francesos a Espanya. Així doncs, segons la televisió pública madrilenya alguns joves del país veí estarien agafant vols sense problemes per passar els caps de setmana a Espanya, més concretament a Madrid, on les restriccions són molts menys severes que al seu país, ja que cal recordar que la capital té bars i restaurants oberts.

En aquest sentit, cal recordar que França aplica severes restriccions des de fa temps. Durant els mesos d'octubre, novembre i desembre el país va estar sota un estricte confinament domiciliari, i en sortir d'ell no s'han aixecat les mesures més dures. Restaurants, gimnasos, bars, teatres o cinemes romanen tancats, alhora que hi ha un toc de queda vigent a partir de les sis de la tarda.

Telemadrid recull diversos testimonis a l'Aeroport de Barajas

El programa 'Madrid Directo', de Telemadrid, ha anat fins a l'aeroport de Barajas per a comprovar i confirmar el que succeeix amb els viatgers francesos. El reporter de la televisió pública madrilenya ha parlat amb alguns d'aquests joves arribats de França, que han confirmat que venen a Espanya per a deixar enrere, ni que sigui durant un parell de dies, les restriccions anti-Covid del seu país.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Un dels nois entrevistats van explicar que l'avió en què havia arribat a la capital d'Espanya estava ple i que la majoria eren persones joves que venien a Espanya a gaudir d'una mica de llibertat i restaurants oberts. Una altra passatgera arribada des de França explicava que «aquí està la festa». En aquest sentit, Telemadrid ha explicat que el vol d'anada i tornada entre França i Madrid es pot aconseguir per un màxim de 150 euros.

En aquest sentit, hi ha veïns de la capital d'Espanya que ja s'han queixat de la situació, ja que aquests viatgers de cap de setmana s'allotgen majoritàriament en pisos turístics.