Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
TV3

El PDeCAT alça la veu: Indignació contra TV3 per l'eliminació dels debats territorials pel 14-F

La formació demòcrata lidera a les xarxes una campanya per recuperar els debats territorials

TV3
El PDeCAT ha alçat la veu contra la decisió de TV3 d'eliminar els debats territorials. | ACN

El pla de cobertura de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per a les eleccions del proper 14 de febrer, que es va aprovar tot just aquest divendres, no ha convençut del tot les diverses formacions que concorren als comicis. Una de les qüestions que ha aixecat més polseguera ha estat el fet que no es contemplen debats territorials, és a dir, aquells en què prenien part els caps de llista per Tarragona, Lleida i Girona. El document només inclou —per al dia 9 de febrer, a les 22.00 hores— un únic debat, amb la participació dels candidats a la Generalitat, és a dir, els caps de llista per Barcelona.

El PDeCAT alça la veu contra l'eliminació dels debats territorials

La decisió no ha agradat gens als caps de cartell de Tarragona, Girona i Lleida i, aquest dissabte, la seva indignació s'ha començat a notar a les xarxes socials. El Partit Demòcrata ha estat el primer a alçar la veu sobre la qüestió i els seus caps de llista en aquestes tres circumscripcions hi han dit la seva a les xarxes socials. Tant Marc Arza per Tarragona, com Jaume Dulsat per Girona i Marc Solsona per Lleida han posat sobre la taula el seu malestar:

Els candidats tarragonins d'ERC, PSC i els Comuns se sumen a Arza

Si bé a Lleida el candidat de la CUP, Pau Juvillà, ha donat suport a Solsona; d'entre tots ells, però, qui més èxit ha obtingut en la seva demanda ha estat el candidat tarragoní, Marc Arza. Amb la seva piulada, ha reptat els seus contrincants electorals a posicionar-se sobre la qüestió, i el cert és que ha obtingut força adhesions a la seva demanda. Jordi Jordan (CatECP), Raquel Sans (ERC) i Rosa Maria Ibarra (PSC) han donat suport a la petició d'Arza i han reclamat que la CCMA organitzi els debats territorials, que sí que es feien en els anteriors comicis.

Onada d'indignació, doncs, dels candidats territorials a les eleccions contra TV3, que els deixa sense una de les armes més efectives per arribar a l'electorat. Caldrà veure si la pressió a la xarxa que ha iniciat el PDeCAT provoca alguna rectificació per part de la ràdio-televisió pública de Catalunya que, ara per ara, preveu deixar sense debat electoral els candidats de Tarragona, Lleida i Girona.