Imagen de la actuación de Les Castizos

Vídeo indignant: la festa en una discoteca espanyola que incompleix totes les mesures

El duo 'Los castizos' ha demanat disculpes en un comunicat oficial

L'actuació musical del duo de DJs 'Los castizos' en un bar d'oci de Torremolinos (Màlaga) i la publicació en xarxes socials d'un vídeo en què es veu a un dels seus membres escopir alcohol d'una ampolla sobre els assistents, que no tenien ni mascaretes ni estaven guardant la distància social, ha causat indignació a les xarxes socials però també en l'Associació d'Hostalers de Màlaga (Mahos).

Així, des del col·lectiu que agrupa els hostalers malaguenys han denunciat en un missatge al seu compte de Twitter, recollit per Europa Press, «la gravíssima irresponsabilitat» que s'observa en les imatges d'una discoteca de Torremolinos, a Andalusia. «Mostra d'una actitud negligent en plena pandèmia. Mai empararem tal atemptat contra la salut pública i reiterem el nostre compromís amb les normes sanitàries», han sostingut des de Mahos.

Al vídeo, pujat per diversos usuaris de Twitter, es veu a un dels membres del duo malagueny 'Los castizos' bevent d'una ampolla d'alcohol i escopint als assistents, als qui tot seguit els ofereix de la mateixa ampolla; tot això mentre ballen al ritme de la música.

En les imatges difoses per les xarxes socials i que estan causant molta indignació a causa de la situació actual de la Covid-19 es pot veure un nombrós grup de persones que no porta mascaretes ni guarden la distància social tal com han sol·licitat les autoritats sanitàries per contenir la pandèmia del SARS-CoV-2.

El duo demana disculpes

Davant l'esdevingut, Fali Sotomayor, membre de 'Los castizos', ha emès un comunicat en què assegura que el duo se sent «totalment responsable dels actes» així com «avergonyits i penedits».

Després d'aclarir que les imatges no són recents sinó quan les mesures «no eren les actuals», eximeix la discoteca de Torremolinos on es van produir els fets, Kokun Ocean Club, «que no és responsable en absolut dels nostres actes, respectant rigorosament totes les mesures imposades pels organismes competents». «El seu local, caracteritzat pel seu bon fer, és un referent a nivell nacional des de fa molts anys i no volem que aquesta imatge es vegi deteriorada gens ni mica», indica el comunicat.

Així, Sotomayor demana disculpes públicament pels fets esdevinguts i assegura que el vídeo és un «moment puntual d'un xou en què desgraciadament s'actua de manera irresponsable».

«Donada la situació volem redimir els nostres actes de la millor manera possible, ens sentim molt dolguts, avergonyits i penedits pels fets a causa de la situació que estem vivint», han sostingut, afegint que estan «en deute amb els milers de companys de sector, artistes, públic, clients, professionals i altres persones que s'hagin sentit molestar pels fets».