Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
platja de Sant Sebastià

La inesperada restricció que han anunciat en 6 platges de Barcelona

Es prohibiran alguns esports en certes zones d'aquestes platges

La platja sempre ha estat un lloc clau quan el que es busca és passar una estona entretinguda amb família, amb amics o sol. De fet, a la platja s'hi poden fer moltes activitats a més de banyar-s'hi, i una de les més habituals és l'esport. Tant fora com dins de l'aigua, no és gens estrany trobar persones fent alguna mena d'esport com el surf o el vòlei. Però, malauradament, a partir de l'any que ve, això ja no serà així.

L'ajuntament de Barcelona ha decidit regular en quins espais de la platja es podrà fer esport. Per tant, a Barcelona, ja no serà tan habitual la imatge de banyistes fent surf al mar o la d'altres banyistes jugant a vòlei platja. La resta d'esports que es puguin fer a la sorra també seran delimitats. En conseqüència, aquest serà l'últim estiu on es podrà gaudir de tota llibertat per fer esport a les platges.

Les restriccions, en sis platges

Quant als llocs destinats a aquests esports, l'ajuntament ha decretat que només hi haurà sis àrees reservades a l'esport de les platges següents: la de Sant Sebastià, la del Somorrostro, la de la Nova Icària, la del Bogatell i la de la Mar Bella. La resta de platges estaran molt delimitades quant als esports, ja que només hi haurà 13 zones per fer-ne.

Bogatell
Hi haurà sis àrees reservades a l'esport particular | Acn

Aquesta normativa ja ha estat publicada al Butlletí Oficial de la Demarcació de Barcelona i estipula quines són aquestes 13 zones designades per fer esport. A més, també especifica que si es tracta d'esports organitzats per entitats, federacions, associacions o empreses, s'haurà de demanar un permís a l'ajuntament i pagar una taxa. En el cas de la pràctica particular de l'esport, pel qual s'han reservat les sis zones esmentades prèviament, no caldrà pagar cap taxa ni hi haurà limitació horària. 

Pel que fa a l'horari, encara no se'n saben tots els detalls però sí que se sap amb certesa que seran força restrictius. En efecte, dependrà de si és temporada alta, mitjana o baixa. Però, no només s'haurà de tenir en compte això. També caldrà tenir una pòlissa de responsabilitat civil o estar inscrit al cens d'entitats. 

Sembla que les vistes a les platges canviaran molt a partir de l'estiu de 2023. Per tant, si es vol seguir fent esport a la sorra o a l'aigua sense restriccions, caldrà aprofitar el que queda d'aquest estiu. En efecte, el pròxim estiu això ja no serà possible.