El coordinador d’hospitalització de covid-19 i cap de secció del servei de malalties infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, en una entrevista davant les càmeres de vídeo.

Un infectòleg català avisa sobre treure'ns les mascaretes: «Cal sentit comú»

El metge de l'Hospital del Mar alerta sobre els viatges de final de curs

A partir d'aquest 26 de juny ja no és obligatòria la mascareta a l'exterior. Un fet que arriba amb un canvi de tendència dels positius per la Covid-19 i brots del virus entre estudiants que han fet viatges de final de curs a les Balears

En aquest sentit, el coordinador de la unitat de covid-19 a l'Hospital del Mar, Robert Güerri, ha avisat sobre la utilitat de la mascareta a l'exterior. L'infectòleg s'ha mostrat partidari «d'aplicar el sentit comú» i mantenir la mascareta el màxim temps possible. 

«Que ens puguem treure la mascareta no vol dir que ens obliguin a fer-ho. La seva eficàcia està fora de dubte, té un rol important per reduir la transmissió del virus i funciona», ha assenyalat Güerri aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio. «Si hi ha situacions en què hi ha una aglomeració de gent, ens l'hem de posar. En espais interiors, costarà treure'ns la mascareta», ha avisat el metge infectòleg.

L'amenaça dels viatges de final de curs

Rober Güerri s'ha mostrat preocupat amb els recents brots en els viatges de final de curs. En aquest sentit ha alertat que «són el terreny ideal per als grans brots». «Malauradament, sembla que no s'ha après res», ha lamentat Güerri, que considera que només per un tema de probabilitat algun d'aquests joves pot acabar ingressat i a l'UCI.

«La majoria dels infectats són lleus o asimptomàtics. Però només és qüestió de temps —en brots tan extensos— que aparegui algun cas més greu que requereixi l'ingrés o, fins i tot, la intubació a l'UCI», ha reflexionat en veu alta el coordinador de la unitat de covid-19 a l'Hospital del Mar.

La variant 'Delta'

Güerri ha corroborat que la nova variant índia 'Delta' és més transmissible que la variant britànica. Tot i això, té quadres clínics de menys gravetat. «La variant Delta és un 60% més transmissible que la britànica —que ja ho era molt—, però sembla menys severa», ha apuntat el metge infectòleg.

«També hi ha molta més gent vacunada amb pauta completa i amb una sola dosi, i això també ajuda. Els vaccins estan funcionant amb aquesta variant», ha puntualitzat Güerri, que parlant de la situació a l'Hospital del Mar ha afirmat que està «infinitament millor que fa uns mesos».

«Treballem amb la hipòtesi que la covid no desapareixerà i es convertirà en un virus estacional amb brots puntuals com la grip. Però ara estem bé», ha conclòs el metge infectòleg.