L'Hospital de Bellvitge, en una imatge d'arxiu

700 infermers d'un hospital català asseguren patir una «vulneració de drets laborals»

En un comunicat, infermers i tècnics en cures auxiliars d'infermeria de l'Hospital de Bellvitge avisen que la situació «s'ha tornat insostenible»

Uns 700 infermers i tècnics en cures auxiliars d'infermeria (TCAIs) de l'Hospital de Bellvitge (Barcelona) han alertat que pateixen una «vulneració dels drets laborals» i consideren que hi ha disparitat de criteris en els seus drets.

En un comunicat, infermers i auxiliars d'infermeria han alertat que des de les retallades del 2010, «una part important del personal» ha incrementat la seva jornada laboral en deu dies de feina cada any sense cap mena de remuneració, i no perceben els festius que treballen.

L'ICS no reconeix els 15 minuts de solapament de torn diaris

Segons els treballadors, l'Institut Català de la Salut (ICS) no reconeix els 15 minuts de solapament de torn diaris, que representen deu dies de feina cada any, com el temps treballat al personal amb un contracte posterior al 2010.

Asseguren que aquest temps és «necessari per assegurar una correcta assistència» i és un dels nou punts clau per garantir la seguretat del pacient segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

S'han reunit amb la direcció del centre i no han obtingut solucions

El segon motiu de protesta és que els treballadors a mitja jornada sofreixen «un doble greuge comparatiu» a causa que els dies festius s'inclouen en la jornada laboral ordinària, motiu pel qual no poden renunciar a treballar aquests dies.

A més, critiquen que aquests festius no es remuneren amb un sou d'hora extra, sinó amb sou de diumenge, cosa que representa una suma «força inferior a la que s'hauria de percebre».

El col·lectiu afectat diu que s'ha reunit amb la direcció del centre sanitari i no han obtingut cap solució, i ha recordat que, després d'aquest any de pandèmia, «la situació s'ha tornat insostenible pel greuge comparatiu que aquesta desigualtat suposa per als treballadors».

Convoquen una vaga de sanitaris el 10 de març

Aquest dimecres, 3 de març, es va fer públic que diversos sindicats del sector sanitari han decidit convocar una vaga el pròxim 10 de març. Aquesta serà la primera vaga conjunta que duran a terme tots els serveis sanitaris: des d'hospitals a atenció primària a atenció domiciliària, i també residencies, ambulàncies o el 061.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.