Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19

Ingressa per Covid en un hospital i li roben 170 euros de la cartera

La família denuncia que els treballadors del centre els hi van dir que és «habitual»

Per desgràcia, al llarg de tota aquesta pandèmia han estat desenes de milers els espanyols que han hagut de passar per un hospital després d'haver-se contagiat de coronavirus. I són realment durs els moments que viuen estant ingressats, és per això que segurament no esperen que els passi el que li va ocórrer a un hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

Segons explicava el seu fill, el seu pare va ser hospitalitzat per covid el passat 19 de gener. En el moment de l'ingrés, segons marca el procediment actual, li van guardar les seves pertinences en una bossa que va romandre en el centre hospitalari. Van haver de passar uns dies perquè la família pogués recollir les seves coses, encara que quan ho van fer es van trobar amb una desagradable sorpresa. En ella faltava els diners que es guardava en aquesta.

I és que segons explicava en les seves xarxes socials, en la bossa, que van anar a recollir diumenge passat, hi havia enganxat «una espècie d'albarà» fet pel personal de l'hospital en el qual constava el que hi hauria dins d'aquestes. Però la seva sorpresa va ser que no van trobar «una cartera amb, almenys, 170 euros», tal com s'indicava explícitament en aquest.

L'hospital no sap explicar què ha passat, encara que diuen que és «habitual»

Carlos Orquín, que així es diu el fill del pacient ingressat, explicava que els van dir que pel mateix protocol «la bossa amb aquestes pertinences no es pot obrir en el centre, i ha de ser a casa en un lloc ventilat i preferiblement passat un temps». És per això que no poden entendre que això hagi pogut succeir.

Després de no trobar els 170 euros, van tractar d'anar al centre a buscar una resposta lògica i que no els fes desconfiar del personal sanitari. «Que els diners es guarden en un altre lloc, que igual s'ha de 'desinfectar' amb altres protocols», explicava.

Però la realitat amb la qual es va trobar no era l'esperada. I és que la contestació que li van donar, segons relata en el mateix fil de Twitter, és que per a l'hospital no hi ha cap justificació i «no dona cap resposta al que ha pogut passar».

Al costat d'una reclamació en el centre hospitalari sevillà, ha presentat una denúncia davant la policia que adjunta el mateix. Encara que això no ha fet una altra cosa que es quedi encara més a quadres. I és que afirma que «en els dos llocs, diversos funcionaris m'han vingut a dir a títol personal que això és un fet habitual».

Ell mateix confirma que des de l'hospital li han dit que es va obrir una recerca i que li comunicaran els resultats en «un temps indeterminat». I no sembla que hagi de ser aviat, perquè afegien que «s'està trigant molt a respondre».

Ho explica perquè no es torni a repetir

Encara que es mostra indignat, «no havia contemplat tal nivell de roïndat en un lloc on en teoria han de cuidar-nos», Carlos admet que la seva intenció amb això no és criticar la labor dels sanitaris. Explica que l'única cosa que vol és que no es torni a repetir o almenys avisar als possibles pacients que hagin d'ingressar en aquest centre.

Afirma que el seu «únic motiu» és explicar a tot aquell que pugui ser ingressats en el Virgen del Rocío «sàpiga que és un fet factible que li poden robar i que millor no portar diners». Conclou dient que «en cap cas vull posar en dubte que el meu pare estigui rebent un tracte, almenys des del punt de vista sanitari, adequat».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.