Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus

Ingressa a l'UCI un jove de 18 anys contagiat al 'megabrot' d'Espanya

És un dels infectats per coronavirus després dels viatges de fi de curs a Mallorca

És evident que els moments més crus de la pandèmia han quedat enrere, però alhora és cert que la covid-19 segueix causant estralls. L'avanç del pla de vacunació és el millor antídot per frenar les infeccions, però també sorgeixen contratemps com les variants o les imprudències. En aquest últim sentit, destaca el megabrot de covid-19 sorgit fa uns dies a Mallorca, després de la coincidència de diversos viatges de fi de curs.

Els contagis fruit d'aquest brot massiu són ja gairebé 900 repartits entre diverses comunitats del nostre país. Encara s'està acabant de concretar, però sembla que els contagis es van originar en un concert de reggaeton a la plaça de toros de Palma i en festes en vaixells i hotels. Centenars de contagis que, per desgràcia, deixen notícies terribles, que ens recorden que el virus segueix aquí i que manté la seva agressivitat.

Un jove de 18 anys, ingressat a l'UCI després d'infectar-se al megabrot de Mallorca

Tal com ha confirmat aquest dimarts, 29 de juny, el diari 'ABC', un jove de 18 anys ha ingressat a l'UCI després de contagiar-se al megabrot de Mallorca. El noi es troba a l'Hospital General d'Elx, a Alacant, on el seu estat de salut va empitjorar de forma notable el cap de setmana. Després d'agreujar-se el seu estat, es va decidir el seu ingrés a l'UCI, on lluita àrduament contra el virus i, de fet, és l'únic pacient d'UCI de l'hospital per covid.

El brot de coronavirus de Mallorca va afectar uns 30 estudiants de la ciutat d'Elx. El d'aquest jove de 18 anys és l'únic cas que revesteix de gravetat, i al seu torn ens recorda les dures conseqüències que pot comportar contagiar-se de covid-19. En el global de la Comunitat Valenciana, són més d'un centenar els joves que s'han contagiat a causa d'aquest megabrot.

A Elx, doncs, s'està molt pendent de l'estat de salut d'aquest jove de tan sols 18 anys. A aquesta curta edat, i després de contagiar-se a Mallorca, ha hagut d'ingressar a l'UCI per batallar contra el virus.

Diverses comunitats d'Espanya, afectades pel megabrot de Mallorca

El de Mallorca és el brot de majors dimensions que s'ha registrat a Espanya al llarg de tota la pandèmia. Tal com hem explicat, el nombre de contagiats arriba ja gairebé a les 900 persones. A més, com que es tracta de viatges de final de curs, els positius són majoritàriament joves i procedents de diferents comunitats autònomes del nostre país.

Gairebé la meitat dels contagiats eren de la Comunitat de Madrid, que és ara la regió més afectada pel megabrot. A Madrid s'han registrat 410 positius arran d'aquests contagis procedents de les Balears. En el propi arxipèlag balear s'han comptabilitzat 260 persones positives de covid.

Els segueixen València, amb un centenar de positius, i Catalunya, que en registra ja més de 60. També s'han detectat contagis en relació amb aquest brot en regions com el País Basc, Múrcia o Galícia. De fet, la Xunta ja s'està plantejant mesures en la província de Pontevedra, la més afectada a la regió pel megabrot de Mallorca.

Alhora, cal recordar que, a Mallorca, romanen un total de 175 estudiants a l'interior del lloc que s'ha batejat com a 'hotel pont'. Allà, els joves han de fer una quarantena obligatòria de 10 dies per la seva relació amb el macrobrot a l'illa. «La decisió va ser identificar aquests alumnes, parlar amb els monitors, i traslladar-los a l'hotel pont per fer-los una prova PCR», han assenyalat les autoritats balears.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]