Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Judici a Tarragona.

Arrenca el judici per la presumpta violació múltiple a Cambrils l'estiu del 2019

Fiscalia demana 15 anys per cadascun dels tres acusats; l'acusació particular, 45; i la defensa reclama l'absolució

Aquest dilluns, 19 de setembre, ha arrencat a l'Audiència de Tarragona el judici per una presumpta violació la nit de Sant Joan de 2019 a Cambrils. En aquell moment tres joves d'entre 20 i 26 anys, veïns de Cambrils i Salou, van ser detinguts per haver abusat grupalment d'una noia durant la revetlla de Sant Joan. 

Els fets van tenir lloc a l'avinguda de la Diputació de Cambrils quan, un grup de joves es van trobar per acabar de celebrar la revetlla. Una noia, presumptament havia intimat prèviament amb un dels autors de l'abús. Aquest jove l'hauria dut a una habitació i després hauria entrat un altre noi. Va ser llavors quan van tancar la porta de la sala i haurien abusat de la jove, la qual va entrar en estat de xoc.

Poc després un altre jove s'hauria sumat als abusos, mentre la víctima es negava a mantenir relacions. Al cap d'una estona, la noia va poder ser alliberada gràcies a una amiga, la qual va entrar a l'habitació per treure-la. Immediatament van anar a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra.

Els primers testimonis que han declarat al judici que aquest dilluns ha començat a l'Audiència de Tarragona per una presumpta violació a Cambrils el 2019 han ofert versions diferents dels fets. El fiscal demana 15 anys de presó per cadascun dels tres acusats d'un presumpte delicte continuat d'agressió sexual en concurs ideal amb un delicte de lesions.

L'acusació particular reclama 45 anys per cadascun d'ells, ja que considera que van perpetrar una violació i a més van ser coautors de les dues comeses pels altres sospitosos. Les defenses demanen l'absolució ja que afirmen que la relació va ser consentida. Els judici s'allargarà fins a l'octubre ja que fins aleshores no es podran practicar les proves pericials.

Declara la víctima de la presumpta violació

La primera en declarar ha estat la presumpta víctima d'haver estat violada per tres homes a la vegada. La dona ha ofert el seu testimoni acompanyada de dues amigues per donar-li suport i a la sala s'ha col·locat una mampara que la separava dels tres acusats per tal que no poguessin mantenir contacte visual. La declaració no ha pogut ser seguida pels mitjans de comunicació.

A continuació ha declarat una amiga de la dona que era a la casa on es van produir els fets. Totes dues van estar durant la nit a una discoteca de Salou on havia estat treballant la víctima i després van decidir seguir de festa a casa d'una cambrera de l'establiment que havien conegut aquella mateixa nit i que és germana d'un dels acusats. Segons ha dit es va trobar la dona al llit amb un dels homes i li va dir: «amiga, treu-me d'aquí». «Es va mig incorporar, la vaig ajudar i vam sortir de l'habitació», ha relatat, mentre era increpada per l'home.

En la seva declaració ha indicat que després es van tancar al lavabo i la víctima «es va posar a plorar i a vomitar». Tal com ha detallat, van voler marxar i un dels acusats —el propietari de la casa— va trucar a un taxi, i van sortir per una porta en la qual no hi havia gaire gent, ja que a l'habitatge en aquell instant hi havia unes quinze persones. Al cap d'unes hores, aconsellades per una coneguda, van posar una denúncia als Mossos d'Esquadra. Finalment, ha afirmat que des d'aleshores la dona ha patit problemes d'ansietat i pors: «encara no ha arribat a ser la que era», ha assenyalat.

«Molt alegre amb els tres alhora»: versions contràries

A continuació ha declarat la propietària de la casa i germana d'un dels acusats. La seva versió ha estat molt diferent. Ha explicat que la presumpta víctima primer havia mantingut relacions sexuals amb un altre home que era a la festa i que després se'n va anar al llit amb els tres acusats. En un determinat moment ella va obrir la porta de l'habitació on eren. Segons ha dit, la dona «estava enfeinada», «molt alegre», mantenint relacions «amb els tres alhora». Fins i tot ha detallat que, en l'instant que va veure, va observar que la dona li estava fent una fel·lació a un dels homes mentre un altre li practicava sexe anal.

Posteriorment, ha negat que la dona i la seva amiga es tanquessin molta estona al lavabo i ha assegurat que van estar conversant al passadís amb altres persones. Finalment, i abans de marxar en taxi, ha afirmat que la presumpta víctima li va fer un petó a la boca al seu germà. A preguntes de la defensa ha reiterat que "per suposat que no hi va haver cap agressió".

El tercer testimoni ha estat el d'una dona que era a la casa en el moment dels fets. Tot i que ha reconegut que no va presenciar cap escena, ha destacat que tampoc va sentir que ningú cridés ni demanés auxili. «Quan dormia no vaig sentir cap soroll fort, perquè si hi hagués sigut m'hauria despertat», ha assegurat. «A mi m'ho van explicar, i ens pensàvem que era sexe consentit. Ningú va parlar de cap violació», ha apuntat.

Aquest dimarts hi haurà més declaracions de testimonis. Les proves pericials i la declaració dels acusats no es farà fins el 7 d'octubre.