Iniesta, sobre l'1-O: «Hi va haver trucades al vestidor»

«Són coses que queden allà...», ha dit Iniesta en ser preguntat per una hipotètica trucada de Carles Puigdemont durant l'1-O

Andrés Iniesta és d’aquells futbolistes que mai acostuma a donar masses titulars. Lluny del caràcter de Piqué o Luis Suárez, el jugador manxec sempre ha estat d’allò més reservat i aquesta és una tònica que manté al Japó. Hi ha preguntes, però, que mereixen una resposta.

Preguntat sobre l’1-O al ‘Salvados’, el ‘8’ del Vissel Kobe no es mossega la llengua per reconèixer que aquell dia «hi va haver trucades importants». En una entrevista amb Jordi Évole que s’emetrà el diumenge vinent, Iniesta ni afirma ni desmenteix que Carles Puigdemont truqués aquell dia al vestidor blaugrana per frenar el partit de Lliga que es va jugar durant la celebració del referèndum. «Són coses que queden allà...», ha comentat.

Nervis al vestidor del Barça durant l’1-O

El primer que agafava la paraula era Évole. «No ens hem assabentat ni de la meitat del que va passar al vestuari aquell dia. Perquè allà hi va trucar tot Déu!», preguntava el presentador de Cornellà mentre Iniesta responia: «Hi va haver trucades importants i no importants. I ara dic una cosa i ara dic una altra... Jo ho vaig viure perquè era el capità».

Finalment, en ser preguntat per una  hipotètica trucada de Puigdemont durant la jornada del referèndum, el manxec assegurava: «Són coses que queden allà. No va ser el simple fet de si es jugava o no, va haver-hi més coses».

 

«Vaig rebre per totes bandes»

És la revelació més sorprenent d’Andrés Iniesta sobre la jornada del referèndum a Catalunya. El futbolista, que ha defugit sempre de la polèmica, explica que va «rebre pals per totes bandes»  quan va optar per no posicionar-se després de l’1-O.

«Jo ho vaig dir: jo em sento de Fuentealbilla, em sento manxec. Soc espanyol i em sento català perquè vaig arribar amb 12 anys, porto 20 anys i escaig...  Per mi és súper lògic i vaig rebre de totes bandes», ha explicat.