Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un investigat en l’Operació Oikos: «Vam perdre contra el Nàstic perquè teníem un pacte»

L’actual jugador del Deportivo i fa un any del Huesca reconeix en una entrevista a ‘El Mundo’ que el triomf grana a l’Alcoraz es va pactar en el partit d’anada al Nou Estadi
Acció del Huesca-Nàstic de la temporada passada  | Rafa Gobantes / Heraldo de Aragón

Segueix obrint-se la caixa dels trons en el futbol espanyol. Iñigo López, un dels futbolistes investigats en l’Operació Oikos, ha realitzat una entrevista a El Mundo on dona un important gir a tot el focus mediàtic del cas que, ara, afecta més que mai el Nàstic. López, acusat per la policia d’intermediari en la trama d’arreglaments de partits relacionada amb les apostes, apunta cap a Tarragona i reconeix que hi havia un pacte existent amb el conjunt grana per deixar-se perdre en el penúltim encontre de la temporada en cas que els nastiquers estiguessin necessitats de punts i la Sociedad Deportiva Huesca no es jugués res ni per ascendir ni per descendir.

 

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Iñigo López afirma que el pacte es va gestar a Tarragona

En l’entrevista realitzada pels periodistes Esteban Urreiztieta i Orfeo Suárez, Iñigo López reconeix l’existència d’un pacte amb el Nàstic, quelcom que ja va deixar entreveure el doctor del Huesca, Juan Carlos Galindo, en la declaració davant el jutge. L’ara futbolista del Deportivo confirma la informació i l’amplia afirmant que és quelcom habitual: «El que sempre ha existit en el futbol. En els darrers partits se sol mirar el calendari i es parla, perquè es coneix a la gent. No és que ens reunim o es quedi en un lloc. Simplement es diu: "Escolta, no ens fotem, per aquell que necessiti els punts". La cosa queda així i no es torna a parlar. Qualsevol que hagi jugat al futbol i hagi estat en aquest món sap que això ha existit des de molt abans que nosaltres. El que succeeix és que l'assumpte de les apostes ho ha sobredimensionat tot».

Qüestionat per com es va produir el pacte, Iñigo López afirma contundentment que es va tancar «en el partit de la primera volta, a Tarragona. Jo no vaig estar convocat, com tampoc en el segon, però se sabia en el vestidor. Em constava que hi va haver un contacte i es va recalcar no fer ximpleries. Punt». D’aquesta manera, Iñigo López posa sobre el Nàstic i la seva plantilla la mirada informativa, cas que ha sortit a la llum pels moviments de diners anòmals en un encontre d’aquestes característiques. El futbolista, que nega estar involucrat amb els apostants, dona detalls de com es va executar la pactada derrota: «Baixem la intensitat, ras i curt. No se surt a matar».

 

El Huesca-Nàstic del maig del 2018, sota sospita novament | Rafa Gobantes / Heraldo de Aragón

A més, Iñigo López no es mossega la llengua i afirma que aquesta circumstància és quelcom habitual a finals de temporada i, per acabar-ho d’adobar, reconeix haver rebut diners de primers de tercers per guanyar: «Sí (n’ha cobrat). Les he vist en molts equips, i sempre que sigui per guanyar no em sembla malament fer-ho. Han existit sempre». Aquestes paraules d’Iñigo López passen la patata calenta a un Nàstic amb el qual caldrà esperar per veure quina és la seva reacció. Precisament aquest dimecres a les 19.00 hores, el president Josep Maria Andreu i el Consell d’Administració grana faran acte de presència en la presentació del director esportiu Sergi Parés i del projecte 2019-2020 a l'Auditori del CaixaForum Tarragona, situat al Carrer Cristòfor Colom número 2.