Òscar Peris.

Les places de camps de treball per a joves a Tarragona pugen enguany a 252

Aquest 2019, l'oferta de camps puja fins a una dotzena

Des d'aquest dilluns, 1 d'abril, i fins el proper dia 9,  estan obertes les inscripcions per als camps de treball per a joves organitzats per la Direcció General de Joventut. De les 63 propostes que hi ha arreu de Catalunya, un total de dotze es duen a terme a les comarques del Camp de Tarragona, i aquest dilluns s'han presentat als Muntanyans de Torredembarra, l'escenari d'un d'aquests camps per tercer estiu seguit.

Una dotzena de camps de treball al Camp de Tarragona

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha destacat «l'aposta del govern per aquests camps de treball, ampliant a dotze l'oferta i augmentant 24 places fins a les 252». Peris ha destacat que, a banda del treball específic que es fa en cada camp, «la nostra regió els ofereix, en els mesos d'estiu,  complements de lleure molt interessants, com ara les platges o la cultura popular».

En la mateixa línia s'ha expressat Carmina Blay, coordinadora territorial de Joventut, que ha recordat que des del govern «es fa una inversió de 285.000 euros en aquests camps de treball». Per a Blay, «el perfil que atraiem és el del jove compromès amb el territori: l'apoderem i li donem recursos per creure en allò que està fent».

Torredembarra, on aquest dilluns s'ha fet la presentació, acollirà per tercer estiu seguit un camp de treball on els joves faran tasques de preservació de l'espai natural dels Muntanyans. Es tracta d'un dels camps amb més demanda arreu del país, qüestió que ha destacat l'alcalde de la vila, Eduard Rovira. «A més, estem molt agraïts perquè els joves ens ajuden a mantenir l'espai i a posar en valor aquesta joia que tenim», ha expressat.

Diverses novetats entre l'oferta de camps

Hi ha una dotzena de camps de treball per a l'estiu de 2019 al Camp de Tarragona, un més que l'any passat. Es mantenen, Muntanyans a banda, els que ja es feien a Altafulla —a la desembocadura del Gaià—, l'Espluga de Francolí —entorns del riu Francolí i Milans—, Solivella —conservació del castell— i Farena —desbrossament de camins. Se n'incorporen a Tarragona —neteja d'espais històrics— Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant —arranjament d'espais a Masia Castelló—, Prades —desbrossament de camins— i Poboleda —conservació de patrimoni.

A més, hi ha tres camps internacionals per a jovent d'arreu d'Europa: el Camp Internacional del Gaià al Catllar i 'Connect to Montsant', ja en marxa; i un de nou: 'Cal Massó: músic, art & movement', sobre treball artístic.

També et pot interessar