YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Covid-19 no s'atura a Catalunya: Instal·len un nou hospital de campanya

En aquest cas la incidència del virus a la zona «no és alta» però es pretén facilitar la feina als serveis d'Urgències i triatge de l'hospital

Pla obert de la zona d'accés a Urgències de l'Hospital Val d'Aran de Vielha, en una imatge d'arxiu
La Covid-19 no s'atura a Catalunya: Instal·len un nou hospital de campanya | ACN

Els Pompièrs-Emergències d'Aran han instal·lat aquest dimarts, 18 d'agost, un hospital de campanya al costat de l'Espitau Val d'Aran, a Vielha. Aquest hospital s'ha col·locat amb l'objectiu de facilitar la feina assistencial d'urgències, amb limitacions d'espai des de fa temps, i convertir-se en zona de triatge de persones amb simptomatologia compatible amb la Covid-19.

La consellera d'Igualtat, Salut i Benestar del Conselh Generau d'Aran, Maria Vergés, ha explicat que la «incidència de casos positius a l'Aran ara no és alta» i ha afegit que «el pla de contingència dissenyat al mes de març segueix vigent i aquesta instal·lació s'ha considerat adient per alleugerir la manca d'espai a urgències».

Des del 15 d'agost, s'han confirmat a l'Aran cinc casos, dels quals quatre tenen relació entre ells. D'aquestes cinc persones, dues es troben ingressades a l'Espitau Val d'Aran en situació estable i les altres tres estan en aïllament domiciliari.

El 15 de març d'aquest any ja van instal·lar un hospital d'aquestes característiques que mesos més tard es va retirar.

Creu Roja desplega agents de salut a Tàrrega per sensibilitzar la gent jove davant la Covid-19

Tàrrega compta des del passat cap de setmana amb quatre agents de salut de Creu Roja que sensibilitzen el jovent a peu de carrer sobre les mesures de prevenció contra la Covid-19. Els quatre informadors, també gent jove, desenvolupen la seva tasca de conscienciació en zones concorregudes d'oci nocturn de dimecres a diumenge, a partir de les vuit del vespre.

La iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s'hagi percebut un cert relaxament de les mesures de seguretat davant el coronavirus. L'acció forma part del desplegament d'un miler de persones a tot Catalunya per part de Creu Roja a partir d'un acord amb el Departament de Presidència. A la demarcació de Lleida són una vintena de joves en cinc municipis.

En el cas de Tàrrega, els quatre agents de salut van iniciar la seva tasca dissabte a la nit, i està previst que es desenvolupi fins a mitjans de setembre. Una vegada detecten possibles conductes de risc, els informadors procuren corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i la distribució de mascaretes protectores. Paral·lelament a les accions de carrer, es du a terme una acció a les xarxes socials per tal d'amplificar la difusió del missatge amb l'etiqueta #covidspoiler. L'Ajuntament de Tàrrega dóna suport a la iniciativa. 

D'altra banda, el consistori targarí està en contacte amb les autoritats sanitàries per prevenir possibles rebrots de la Covid-19. Val a dir que l'Ajuntament i el CAP de Tàrrega també impulsen plegats una campanya pròpia de sensibilització davant la pandèmia vers el públic més jove.

Sota el lema 'Fes-ho per tu, fes-ho pels teus', s'ha divulgat un vídeo a les xarxes socials en què la jove targarina Xènia Amenós, la qual va perdre l'àvia a causa de la Covid-19, fa una crida a mantenir la màxima prudència per ajudar a reduir la propagació del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari