YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Interior desplegarà 4.500 policies a Catalunya per controlar la nit de Cap d'Any

Així ho ha detallat el conseller Miquel Sàmper

Controls als accessos de Ripoll el 23 de desembre del 2020
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que hi haurà 248 controls repartits per tota Catalunya  | ACN

Fins a 4.500 es desplegaran arreu de Catalunya per fer complir les restriccions imposades per la pandèmia del coronavirus aquesta nit de Cap d'Any. Així ho ha detallat el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, en una roda de premsa especial per explicar el dispositiu. Concretament, el dispositiu comptarà amb 3.600 agents de Mossos d'Esquadra i 900 efectius de la Policia Local.

El dispositiu arrencarà a les 22.00 hores de la nit d'aquest 31 de desembre i acabarà demà divendres 1 de gener a les 10.00 hores del matí. Cal destacar que els policies estaran repartits en 248 controls diferents per tota Catalunya. Tot i això, Sàmper ha explicat que a partir de les 15.00 hores del migdia d'aquest dijous ja hi haurà controls estàtics. Durant el toc de queda, és a dir, entre l'1.00 de la matinada a les 6.00 hores es faran controls dinàmics. 

D'altra banda, el conseller d'Interior ha advertit que es vigilarà amb especial atenció les «festes il·legals» que es puguin fer en domicilis o cases rurals. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha recordat que aquesta nit es permet la mobilitat per tornar al domicili fins a la 1 de la matinada, una flexibilització que ja es va fer el passat 24 de desembre.

Delgado ha recordat que aquesta ampliació de l'horari s'ha d'entendre per trobar-se «exclusivament» amb persones que viuen soles i que el Cap d'Any es recomana celebrar-lo al domicili amb les persones convivents. A més, ha recordat que les trobades no poden ser de més de 10 persones.

 

Confusió amb l'absència de Salut a la roda de premsa

La roda de premsa per explicar el dispositiu d'aquesta nit de Cap d'Any no ha comptat amb cap responsable de Salut. Preguntat per periodistes, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha dit que se n'ha assabentat cinc minuts abans de començar: «Entenc que hauran considerat que no era necessari comparèixer avui», ha indicat.

Poc després, Sàmper ha reconegut que s'ha confós i ha explicat que sent dijous pensava que hi hauria la compareixença habitual conjunta i no ha tingut en compte que avui és una convocatòria especial de Cap d'Any. De fet, el departament de Salut no havia fet cap convocatòria per aquest migdia i ahir ja va informar que no serien en aquesta roda de premsa. 

Cap representant de Salut compareix, Sàmper s’ho troba

La roda de premsa l’han fet només representants d’Interior. Preguntat per periodistes per què en la roda no ha comparegut cap responsable de Salut, Sàmper ha dit que se n’ha assabentat cinc minuts abans de començar. “Entenc que hauran considerat que no era necessari comparèixer avui”, ha dit el conseller de l’Interior.


Comentaris

envia el comentari