L'oci nocturn utilitzarà l'estudi de l'Apolo per reclamar indemnitzacions als tribunals

Les pèrdues al sector des que es va decretar l'estat d'alarma ascendeixen a 17.000 milions d'euros, segons Spain Nightlife

Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla
El sector de l'oci nocturn xifra en 17.000 milions d'euros les pèrdues des que es va decretar l'estat d'alarma. | Pixabay

L'oci nocturn utilitzarà la prova pilot que es va celebrar el passat 12 de desembre a la sala Apolo de Barcelona per reclamar responsabilitats patrimonials a l'Estat i a les comunitats autònomes, segons ha anunciat aquest dijous la patronal Spain Nightlife en un comunicat. Segons l'estudi, cap de les 463 persones que van assistir al concert es va contagiar de coronavirus. «Això confirma que no cal associar l'assistència a un concert amb la presència d'infeccions per Covid-19», ha subratllat la patronal de l'oci nocturn.

Així, davant els resultats obtinguts per l'estudi, les associacions del sector ja han assegurat que portaran el tancament de l'oci nocturn als tribunals per reclamar indemnitzacions. Segons Spain Nightlife, les pèrdues de les discoteques i els bars nocturns de l'Estat pugen a 17.000 milions d'euros des que es va decretar l'estat d'alarma. 

En aquest sentit, el secretari general de Spain Nightlife, Joaquim Boadas, ha assegurat que els resultats de l'estudi «permeten acreditar que l'administració hauria d'haver ofert la possibilitat d'acollir-se a totes aquestes solucions, molt més proporcionades, igual de segures i molt menys letals que la fórmula fàcil de tancar-ho tot i sense ajudes».

Els resultats de l'estudi de la sala Apolo són «un precedent importantíssim»

Les associacions del sector de l'oci nocturn consideren que els resultats de la prova pilot de l'Apolo constitueixen «un precedent importantíssim» pel que fa a la celebració de concerts en espais tancats. No obstant això, lamenten la «falta de voluntat política» per salvar les empreses del sector, alhora que han recordat que la celebració d'aquesta prova arriba tard. «Si s'haguessin aprofitat els avenços científics i les noves tecnologies a temps, molts locals estarien funcionant, fins i tot durant la nit de Cap d'Any", han insistit.

Cal recordar que la prova pilot del passat 12 de desembre, celebrada a la sala Apolo de Barcelona, va comptar amb el vistiplau del comitè d'Ètica i Investigació Clínica de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i amb el suport de Primavera Sound i la Fundació Lluita contra la Sida.


Comentaris

envia el comentari