YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Gest inexplicable: Un treballador destrueix centenars de vacunes en un centre de salut

Els fets van tenir lloc el passat cap de setmana en un centre de salut de Milwaukee (EUA)

Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19
Un treballador d'un hospital estatunidenc ha destruït més de 500 vacunes | iStockPhoto (Teka77)

Un treballador d'un centre de salut de Milwaukee (EUA) ha destruït intencionadament més de 500 dosis de la vacuna de Moderna contra la Covid-19 després de treure-les de la nevera de l'hospital, fent que aquestes siguin inútils per culpa de la temperatura. Tal com informa el 'Daily Mail', els fets han tingut lloc aquest darrer cap de setmana, quan aquest home, intencionadament, va retirar del refrigerador les vacunes i, consegüentment, ha estat acomiadat.

Els responsables de l'hospital Aurora Medical Center van iniciar una investigació de l'ocorregut i van poder constatar que l'home va retirar les vacunes a la nit sense rebre cap instrucció. «A principis d'aquesta setmana, ens assabentem que es van retirar 57 caixes -cadascuna amb 10 dosis- de la vacuna de Moderna d'un refrigerador de l'Aurora Medical Center - Grafton durant la nit, la qual cosa va resultar en més de 500 dosi de vacuna que es van rebutjar», relata un portaveu del centre mèdic.

«Immediatament llancem una recerca interna i se'ns va fer creure que això va ser causat per un error humà involuntari. La persona en qüestió va reconèixer que va retirar intencionalment la vacuna de la refrigeració», assenyala paral·lelament.

L'hospital lamenta oficialment els fets

Així mateix, els responsables del centre han notificat a les autoritats i, en un comunicat oficial, han lamentat el succeït amb el treballador: «Continuem creient que la vacunació és la nostra manera de sortir de la pandèmia. Estem més que decebuts que les accions d'aquest individu provoquin un retard en la vacunació de més de 500 persones».

La Xina aprova comercialitzar la vacuna 

L'Administració Nacional de Productes Mèdics de la Xina ha aprovat l'autorització de comercialització condicional per a una vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la farmacèutica estatal Sinopharm, sent la primera a rebre aquesta certificació per part de l'ens regulador de medicaments.

Aquesta vacuna, que ja havia rebut l'autorització per al seu ús d'emergència a mitjan any, es convertirà en la primera a sortir al mercat comercial amb aquest estatus.

Aquest dimecres, Sinopharm va assegurar que la seva vacuna tenia un 79,3 per cent d'efectivitat, encara que prèviament, després dels assajos clínics duts a terme a Unió dels Emirats Àrabs, havia assegurat que era del 86 per cent.


Comentaris

envia el comentari