Interior demana «prudència» i avisa que fer passos enrere amb la desescalada «podria passar»

El conseller Miquel Sàmper ha indicat que cal trobar un «punt d'equilibri», però que tot depèn de les dades sanitàries

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i la periodista Gemma Nierga, en una entrevista
Miquel Sàmper ha reconegut que és impossible controlar que les normes es compleixen a cada terrassa | Ràdio 4 RNE

El conseller d'Interior del Govern, Miquel Sàmper, ha concedit aquest dilluns, 7 de desembre, una entrevista a Ràdio 4 en què s'ha referit a les Festes de Nadal i el pla de desescalada de la Generalitat. Concretament, Sàmper ha demanat «sensatesa» a la població, i ha posat com a exemple el cas dels seus pares, que no aniran a casa per a celebrar les festes en família per la seva avançada edat. 

«No podem estar a cada terrassa»

«És duríssim», ha reconegut el conseller en una conversa amb Gemma Nierga. En aquest sentit, Sàmper ha destacat el pla específic de Nadal que el Govern té sobre la taula, diferent del pla de desescalada per fases. «Té vida pròpia, però va en funció de les dades sanitàries. No hi ha res tancat. Ni el pla de Nadal, ni el de desescalada, que és viu», ha assegurat el conseller. 

Miquel Sàmper s'ha referit també a la situació de l'UCI, assenyalant que es tracta d'una dada «molt controlada i que no és gens menor». En aquest sentit, ha advertit que cal trobat un «punt d'equilibri», i ha reconegut que encara hi ha casos flagrants d'incompliment de les mesures sanitàries: «No podem estar a cada terrassa comprovant que les coses es fan bé», ha reconegut. 

El conseller també ha reconegut que la possibilitat de tornar enrere amb la desescalada i tancar novament bars i restaurants està sobre la taula, en cas que la velocitat de transmissió es dispari per sobre de l'1 i els ingressos no acabin de baixar. «Podria passar. El que pretenem és que en cap cas tinguem l'UCI col·lapsada», ha indicat Sàmper, que ha destacat que, ara per ara, els ingressos segueixen a la baixa. 

Sàmper defensa l'actuació dels Mossos amb els CDR i VOX

El conseller d'Interior també ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra per impedir que la contramanifestació dels CDR davant d'un acte de Vox amb simbologia feixista arribés a la plaça de Sant Jaume. «Des de la perspectiva de la seguretat s'ha d'entendre que es pretén evitar que dos blocs antagònics es trobin. Això hauria provocat violència i l'obligació dels cossos és evitar-la», ha indicat. 

«És evident que si permetem que l'extrema dreta i els antifeixistes s'ajuntin, no acabarà bé», ha assenyalat Sàmper. El conseller considera que la persecució de l'exaltació del feixisme és "laxa" a l'estat espanyol i que s'hauria d'endurir.

El titular d'Interior ha recalcat que els Mossos van fer «moltes identificacions» i dues detencions relacionades amb la concentració per un acte de Vox i amb simbologia feixista a la plaça de Sant Jaume, aquest diumenge. Com ja va anunciar aquest diumenge a través del seu compte de Twitter, Sàmper ha explicat que els Mossos estan fent un recull d'informació de les proclames i simbologia feixista per dur un informe a la Fiscalia contra els delictes d'odi.


Comentaris

envia el comentari